Life & Style

Tα σημάδια στο σώμα που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη από πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για την υγεία μας και μας χαρίζει ενέργεια, βοηθά στην απώλεια βάρους και γενικά είναι ένα πολύτιμο στοιχείο για τον οργανισμό μας.

Γιατί η πρωτεΐνη είναι τόσο σημαντική;

Η πρωτεΐνη είναι δομικό στοιχείο του οργανισμού, των μυών, ενισχύει τον μεταβολισμό και τη δυνατότητα καύσης λίπους. Είναι πραγματικά το καύσιμο που ενεργοποιεί και στηρίζει τον οργανισμό στην οικοδόμηση υγιών ιστών και κυττάρων.

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα σημάδια που το σώμα σας προειδοποιεί ότι μάλλον δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη.

Μερικά από τα σημάδια που θα σας προειδοποιήσουν ότι μάλλον δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη, περιλαμβάνουν:

Αργή επούλωση πληγών

Η πρωτεΐνη απαιτείται για την επούλωση τραυμάτων και όταν λείπει, η επούλωση πληγών γίνεται πιο αργή, ο σχηματισμός κολλαγόνου μειώνεται και οι πληγές μπορούν επίσης να επιδεινωθούν.

Συχνές λοιμώξεις, αδύναμο ανοσοποιητικό

Είναι γνωστό ότι η μειωμένη πρόσληψη πρωτεΐνης επηρεάζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο μηχανισμός έχει να κάνει με τους ρόλους που έχουν τα αμινοξέα στο σχηματισμό αντισωμάτων – γνωστές ως πρωτεΐνες – και στη ρύθμιση των ανοσολογικών αποκρίσεων.

Αποδυναμωμένα οστά

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα κατάγματα, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Ο σχηματισμός, η υποστήριξη και η επιδιόρθωση κολλαγόνου σε διάφορα στάδια της ζωής επηρεάζονται από την ανεπάρκεια πρωτεΐνης, όπως και η μυϊκή μάζα, καθώς και τα δύο λειτουργούν μαζί.

Τριχόπτωση

Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την κατάσταση του σιδήρου, η οποία είναι μια κοινή ανεπάρκεια μικροθρεπτικών συστατικών που προκύπτει από την έλλειψη πρωτεϊνικών τροφών στη διατροφή, ιδιαίτερα το κρέας και τα όσπρια.

Αυξημένη πείνα και επιθυμία για comfort foods

Όταν δεν καταναλώνετε αρκετή πρωτεΐνη, είναι συνηθισμένο να αισθάνεστε έντονη πείνα, καθώς το σώμα ενεργοποιεί τον μηχανισμό της όρεξης για να πάρει αυτό που χρειάζεται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις