ΛΑΡΙΣΑ

Σύλλογος Λαρισαίων δασκάλων: «Απαντάμε με κήρυξη απεργίας-αποχής»

Στη νέα υπουργική απόφαση «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», οι δάσκαλοι, όπως ενημερώνει ο σύλλογός τους απαντάνε με απεργία  -αποχή.

Την Τρίτη  28 Σεπτεμβρίου 2021  και ώρα 6 μ.μ θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου στον αύλειο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Σήμερα, στην κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας, με εκπαιδευτικούς και μαθητές να διακατέχονται από την αγωνία για την ίδια τους τη ζωή,  η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., με τη νέα υπουργική απόφαση, προβαίνει σε μια ακόμη απαράδεκτη  ενέργεια  ενάντια στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που έχουν κρατήσει όρθιο το δημόσιο σχολείο κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, τα τελευταία χρόνια και που δίνουν εδώ και μήνες τη μάχη για τη στήριξη των μαθητών μέσα στην πανδημία χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την πλευρά της.

Η  Διδασκαλική Ομοσπονδία μέσα από αποφάσεις Γενικών της Συνελεύσεων καθώς και  του Διοικητικού Συμβουλίου της έχει, με συνέπεια και υπευθυνότητα, εκφράσει τις ψηφισμένες και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τον προγραμματισμό και την αξιολογική αποτίμηση του εκπαιδευτικού

Η χρήση και μόνο του όρου «εξωτερική αξιολόγηση» δίνει τον τόνο της μετάθεσης του έργου έξω από το πλαίσιο της σχολικής μονάδας. Το ίδιο και οι ποικίλες δημόσιες αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα οδηγήσουν στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών με καταστροφικά αποτελέσματα για τη μαθησιακή διαδικασία.

Ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης αναλαμβάνει ρόλο εξωτερικού αξιολογητή της σχολικής μονάδας  με «όπλο του» μια δεκάβαθμη κλίμακα αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης.

Κηρύσσουμε  απεργία-αποχή

Υπενθυμίζουμε ότι η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Για την καλύτερη ενημέρωση των συναδέλφων το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις : 

  • Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 7 μ.μ.

Τηλεδιάσκεψη –ενημέρωση των συναδέλφων του Συλλόγου μας με τη συμμετοχή μελών του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας

  • Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021  και ώρα 6 μ.μ Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας στον αύλειο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες