ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία σταματά να πληρώνει τους ανεμβολίαστους γιατρούς που μπαίνουν σε καραντίνα

Την κατάργηση της αμειβόμενης αναρρωτικής άδειας για όποιον τίθεται υποχρεωτικά σε προληπτική καραντίνα και δεν έχει εμβολιαστεί για τη λοίμωξη Covid-19, αναμένεται να αποφασίσουν την Τετάρτη τα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την Bild, η οποία έχει στη διάθεσή της το σχέδιο της απόφασης που έχει ήδη εγκριθεί από τις κρατιδιακές κυβερνήσεις, από τις 11 Οκτωβρίου, αν κάποιος ανεμβολίαστος πρέπει να τεθεί σε καραντίνα, είτε επειδή επιστρέφει από το εξωτερικό, είτε επειδή είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν θα συνεχίσει να αμείβεται κανονικά από την εργασία του, όσο διάστημα παραμένει σε απομόνωση.

Το σκεπτικό της απόφασης έχει να κάνει με την επάρκεια εμβολίων και τη δυνατότητα πλέον όλων να εμβολιαστούν για τον κοροναϊό, αναφέρεται στο έγγραφο. Εξαίρεση θα γίνεται μόνο σε άτομα, τα οποία για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και σε άτομα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην γενική οδηγία για εμβολιασμό.

Από τις 11 Οκτωβρίου καταργείται επίσης και το δωρεάν τεστ για κοροναϊό που δικαιούνταν έως τώρα όλοι οι πολίτες μία φορά την εβδομάδα. Σύμφωνα με την Handelsblatt, στη συζήτηση θα τεθεί και το ενδεχόμενο εισαγωγής υποχρεωτικού τεστ για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε συγκεκριμένους κλάδους.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις