ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πολυδύναμο σχολείο τριών βαθμίδων για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές στη Λάρισα

Την κατασκευή νέου πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάζει νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, φιλοδοξεί να κατασκευάσει ο δήμος Λαρισαίων με πρόταση που κατέθεσε στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης».

Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κ. Ρένας Καραλαριώτου, στο οποίο επισημαίνονταν το σοβαρό πρόβλημα στέγασης του υφιστάμενου ειδικού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, πίσω από το 12ο Γενικό Λύκειο.

Όπως τόνισε η κ. Καραλαριώτου, το συγκεκριμένο σχολείο λειτουργεί σε προκατασκευασμένο οικοδόμημα από το 2017 και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε από το πρώτο κιόλας διάστημα λειτουργίας, εδώ και 5 χρόνια έχει μονιμοποιηθεί μία πρόχειρη λύση ανάγκης.

«Η δημοτική αρχή είχε μιλήσει για προσωρινή στεγαστική λύση αλλά από τότε έχουν περάσει 5 χρόνια… Οι υποδομές δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις αυξημένες ανάγκες που έχουν αυτά τα παιδιά… Στο νηπιαγωγείο δεν υπάρχει στέγαστρο και τα παιδιά δεν έχουν που να βγουν» είπε μεταξύ άλλων θέτοντας επίσης το αίτημα μέχρι την κατασκευή νέου σχολείου, να τοποθετηθούν δύο κοντέινερ για να στεγάσουν εκπαιδευτικές λειτουργίες.

Από την πλευρά του ο κ. Σούλτης ανακοίνωσε πως υποβλήθηκε και ήδη εγκρίθηκε πρόταση στο «Αντώνης Τρίτσης» για μεγάλο πολυδύναμο σχολείο που θα περιλαμβάνει νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο και θα φιλοξενεί παιδιά απ’ όλο το νομό Λάρισας.

Οι προδιαγραφές της μελέτης που θα προκηρύξει ο δήμος αφορά κτήριο 7,3 στρεμμάτων σε οικόπεδο του δήμου απέναντι από το ξενοδοχείο «Imperial».

Οι σχολικές βαθμίδες θα είναι ανεξάρτητες και όχι ενιαίες, ενώ σύντομα θα προκηρυχθεί η μελέτη και παράλληλα θα προχωρά και η διαδικασία για την τροποποίηση του σχεδίου που χρειάζεται.

Σε ότι αφορά τα άλλα λειτουργικά αιτήματα του υφιστάμενου ειδικού σχολείου, ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να τα δει με τη διεύθυνση του. Από την πλευρά της, η κ. Καραλαριώτου χαιρέτισε την ανακοίνωση για το νέο σχολικό συγκρότημα.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες