ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απίστευτη οικονομική ζημιά για την Γουβέντους

Η Γιουβέντους δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της σε όλα τα επίπεδα… Αγωνιστικά, πραγματοποιεί τη χειρότερη εκκίνηση των τελευταίων ετών, έχοντας μείνει μακριά απ’ τη νίκη στις πρώτες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος (2 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Οικονομικά, είναι η ομάδα που έχει «χτυπηθεί» περισσότερο από κάθε άλλη στην Ιταλία απ’ την πανδημία του κορωνοϊού, θυμίζοντας κάτι από… Μπαρτσελόνα, καθώς την περασμένη σεζόν, κατέγραψε τη μεγαλύτερη οικονομική «ζημιά» στην Ιστορία της Serie A.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της χρήσης του οικονομικού έτους 2020/21, κατέδειξαν «ζημία» ύψους 209,9 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της «Μεγάλης Κυρίας», που προσπέρασε το αντίστοιχο αρνητικό ρεκόρ που είχε η Ίντερ από την αγωνιστική περίοδο 2006/07 (206 εκατ. ευρώ).

Στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Γιουβέντους, η οποία πρωτοστάτησε στη δημιουργία της European Super League, με την ελπίδα πως θα πολλαπλασιαστούν τα έσοδά της τα επόμενα χρόνια και θα της έδιναν την ευκαιρία να «ισορροπούσε» τους μελλοντικούς ισολογισμούς της.

Όλα αυτά «δικαιολογούν» επίσης και την πολύ πιο «σφικτή» οικονομική πολιτική που ακολούθησε η «Γιούβε» το περασμένο καλοκαίρι, επιλέγοντας να βγάλει από πάνω της το πολύ υψηλό συμβόλαιο του Κριστιάνο Ρονάλντο -ο οποίος πωλήθηκε αντί 33 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- και ξοδεύοντας πολύ χαμηλά ποσά για τη μεταγραφική της ενίσχυση.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις