ΛΑΡΙΣΑ

Ρ. Καραλαριώτου για Νέα Σμύρνη: «Άμεσα παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της συνοικίας»

«Μια ισόρροπη ανάπτυξη, με πολεοδομικές, αισθητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές, μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις θα βγάλουν τη Νέα Σμύρνη από την απομόνωση, στην οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια. Είναι η πιο παραμελημένη περιοχή της Λάρισας και στους κατοίκους της αξίζει πραγματικά να ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο τοπικό σχέδιο, με στόχο την αστική και πολεοδομική αναζωογόνηση της περιοχής τους. Η Νέα Σμύρνη μπορεί και πρέπει να μεταμορφωθεί σε μια συνοικία-πρότυπο».

Τα παραπάνω τονίζει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, κ.Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή την επίσκεψή της στη Νέα Σμύρνη και τη συνάντηση που είχε με τα μέλη του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου και κατοίκους της συνοικίας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», Αθανάσιος Μαμάκος, Απόστολος Παπαπαρίσης και οι τοπικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κυριτσάκας και Κώστας Τσιοτινός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, κ.Χρήστο Σχίζα και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου η ασφάλεια είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο για τη συνοικία, καθώς έχουν σημειωθεί φαινόμενα παραβατικότητας και για το λόγο αυτό ζητούν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος και περιπολίες σε τακτική βάση, είτε από την Αστυνομία ή τη Δημοτική Αστυνομία. Για την αναβάθμιση της συνοικίας, ζητούν χώρους για πλατείες, κατασκευή γηπέδων καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης, καθώς και δημιουργία αισθητικού άλσους, όπως επίσης και την κατασκευή πεζογεφυρών που θα συνδέουν τη συνοικία με τον κύριο ιστό της πόλης. Κρίσιμα ζητήματα, για τους κατοίκους, αποτελούν θέματα της καθαριότητας και του φωτισμού, σε όλη τη συνοικία.

«Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της Νέας Σμύρνης, με υποδομές, προγράμματα προώθησης απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης, δημιουργία εκπαιδευτικών-πολιτιστικών δομών, όπως και δομών υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης πολεοδομικών εργαλείων όπως τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΟΠΣΑ) και η θέσπιση Ζώνης Ειδικών Οικονομικών Ενισχύσεων και Ειδικών Πολεοδομικών Κινήτρων.

Αυτά τα πολεοδομικά εργαλεία δίνουν χρηματοδοτήσεις και παρέχουν τη δυνατότητα να επανασχεδιαστούν περιοχές, να γίνουν προσκτήσεις κοινόχρηστων χώρων, να ανοίξουν δίοδοι για την άμεση επικοινωνία της συνοικίας με το κέντρο και τις γειτονικές συνοικίες, να δημιουργηθούν πλατείες και κτίρια αθλητικών-πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ώστε να βγει άμεσα από την πολεοδομική και κοινωνική απομόνωση η συνοικία της Νέας Σμύρνης. Η αναμόρφωση και η σύνδεση της συνοικίας με την υπόλοιπη πόλη θα βελτιώσει άμεσα και το επίπεδο ασφάλειας στην περιοχή -αυτά πρέπει να είναι οι προτεραιότητές μας», καταλήγει η κ.Καραλαριώτου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες