ΛΑΡΙΣΑ

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο την Κυριακή στο κέντρο της Λάρισας

Από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στην περίμετρο των οδών: Παναγούλη - Κύπρου - Αμαλίας - Βενιζέλου - Ολύμπου - Γεωργιάδου – Κενταύρων – Μανωλάκη – Κύπρου -Παπαναστασίου – Μανδηλαρά – Παναγούλη.

“Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο” η Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου για την πόλη της Λάρισας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το κέντρο της πόλης θα είναι κλειστό για τα αυτοκίνητα την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου από τις 09:30 έως και τις 14:00 καθώς θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων στην Πλατεία Σάπκα (Κεντρική) και την Πλατεία Ταχυδρομείου.

Η κίνηση των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται εντός του δακτυλίου: Παναγούλη – Κύπρου – Αμαλίας – Βενιζέλου – Ολύμπου – Γεωργιάδου – Κενταύρων – Μανωλάκη – Κύπρου -Παπαναστασίου – Μανδηλαρά – Παναγούλη. Για τον ασφαλή αποκλεισμό του κέντρου για τα αυτοκίνητο και την παραχώρηση του δημόσιου χώρου σε πεζούς και ποδηλάτες καθώς και την απρόσκοπτη πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων, θα συνδράμουν κλιμάκια της Τροχαίας Λάρισας και της Δημοτικής Αστυνομικής.

Με το μήνυμα “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Αλλάζουμε την καθημερινότητα και τις ζωές μας. Μένουμε Υγιείς” σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9/21

09:30-14:00

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Αστικό ΚΤΕΛ όλη τη μέρα δωρεάν εισιτήριο για μαθητές και μισό εισιτήριο για ενήλικες -“Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Αλλάζουμε την καθημερινότητα και τις ζωές μας. Μένουμε υγιείς”.

10:00-22:00 Έκθεση Ποδηλάτων Πλατεία Σάπκα (Κεντρική).

10:00-22:00 Ποδηλασία Αλληλεγγύης -ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ -Για κάθε χιλιόμετρο στατικής ποδηλασίας , ένα ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων Πλατεία Σάπκα (Κεντρική).

10:00-11:00 Πολιτιστική Διαδρομή με Ποδήλατα -Ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία της πόλης -Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας Εκκίνηση από Αρχαίο Θέατρο (Βενιζέλου).

10:30-11:00 Ερυθρός Σταυρός -Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών.

10:30-12:00 Πολιτιστικός Περίπατος με Αναπηρικά Αμαξίδια- Ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία της πόλης- Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας – ΠΟΜ ΑΜΕΑ Θεσσαλίας – Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών Εκκίνηση από Πλατεία Α. Μπλάνα (πλατεία Ωδείου, πάνω από το Parking).

11:00-12:30 Κυνήγι Θησαυρού -Δράση AID Εκκίνηση από Πλατεία Σάπκα(κεντρική).

10:00-13:00 Επιδαπέδιο Σκάκι Πλατεία Σάπκα (Κεντρική).

10:00-12:00 Ομάδα Θεάτρου φόρουμ Κλόουν Λάρισας την ΚΟΙΝΣΕΠ Edu Europe- “Οι σεληνάνθρωποι” με εικόνες ενσυναίσθησης για την αναπηρία και την κινητικότητα τους Πλατεία Σάπκα (Κεντρική).

10:00-13:00 Πίνγκ Πόνγκ- Αθλητικός Σύλλογος Λάρισας “Δύναμη” Πλατεία Σάπκα (Κεντρική) Επί της οδού Κύπρου

11:00-13:30 “Πράσινες διαδρομές στους πολύχρωμους σταθμούς της Δημιουργικής Πόρτας”- ΚΔΑΠ Δημιουργική πόρτα Πλατεία Ταχυδρομείου.

10:00-12:00 Καθαρισμός πινακίδων σήμανσης από το 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων, το 2ο και 5ο Σύστημα Προσκόπων Παπαναστασίου, Μεγ. Αλεξάνδρου και Κύπρου.

10:00-11:00 Περίπατος στην πόλη-Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας-Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας Εκκίνηση από Πλατεία Σάπκα (Κεντρική).

11:30-12:00 «Μπες στη θέση μου» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ-Μια μικρή διαδρομή μπορεί να είναι ικανή για να αλλάξει την οπτική μας; Η ομάδα μας και ένα αμαξίδιο θα βρίσκονται εκεί για να λύσουνε αυτή την απορία. Συμμετέχει ο αθλητής Παραολυμπιάδας στο ακόντιο Βαρυτιμίδης Μπάμπης Πλατεία Σάπκα (Κεντρική).

12:00-12:30 #doitathome with TRAINators! Ομάδα σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρουσιάζει πρόγραμμα άθλησης για γυμναστική στο σπίτι Πλατεία Σάπκα (Κεντρική).

11:00-13:00 Ξυλορακέτες – Σύλλογος Ξυλορακέτας Λάρισας Πλατεία Σάπκα (Κεντρική)-Απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών.

18:00-19:00 Ξυλορακέτες – Σύλλογος Ξυλορακέτας Λάρισας Πλατεία Σάπκα (Κεντρική)-Απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες