ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο

Στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας βρέθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας που αποτελούσαν ο βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης, η αναπληρώτρια συντονίστρια, Μαρία Λυροπούλου, η υπεύθυνη του τμήματος Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων, Ελένη Σδράλη και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Ερμίνα Μαγαλιού.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συναντήθηκε με τον διοικητή της Δομής, Απόστολο Παπαπαρίση και εργαζόμενους σε αυτή και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Στη συνέχεια, με δήλωσή του, ο Γιώργος Ψυχογιός τόνισε ότι «η συγκεκριμένη δομή δημιουργήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε δουλέψει καλά στο παρελθόν και νομίζω ότι στην ίδια λογική συνεχίζει αξιοπρεπώς, με συνθήκες ανθρώπινες, με την ανάγκη βέβαια να βελτιωθούν πολλά πράγματα στο κομμάτι της καθημερινότητας, του ασύλου, αλλά και της ένταξης. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους, τον διοικητή και όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου σε αυτό να βοηθήσουμε και για τους πρόσφυγες αλλά και για την τοπική κοινωνια και γενικά για την εικόνα της χώρας».

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επεσήμανε ότι «οι ανοιχτές δομές οι οποίες είναι οργανωμένες, έχουν σχέδιο και στις οποίες συνεχίζεται μια πολιτική που αντιμετώπιζε τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους σαν μικρή κοινωνία και κοινότητα, έχουν αποτέλεσμα, απέναντι στις κλειστές δομές τις οποίες μεθοδεύει η κυβέρνηση και στα νησιά, με τον υπουργό να πανηγυρίζει σήμερα στη Σάμο, που θα φιλοξενήσει και θα φυλακίσει εκεί χιλιάδες ψυχές στον ρόλο της ασπίδας της Ευρώπης. Εμείς, απέναντι σε αυτό, λέμε ότι η λογική και η αποτελεσματική στρατηγική, η ανθρωπιστική αλλά και η νόμιμη είναι η λειτουργία μικρών, ανοιχτών δομών, σε αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινωνίες, με δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους, και σε ισορροπία με τις τοπικές κοινωνίες. Με εργαζόμενους οι οποίοι να έχουν δικαιώματα, και τους συμβασιούχους αλλά και μόνιμους που πρέπει να προσλάβουν, και βέβαια χωρίς πολιτικές και στρατηγικές περικοπών δικαιωμάτων, γκρίζες ζώνες, αόρατους ανθρώπους, επαναπροωθήσεις ή κόψιμο της ένταξης, που συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα».

Με αφορμή τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Ψυχογιός ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απέναντι σε λογικές και πολιτικές αποτροπής, κράτησης, καταστολής, προτάσσει ένα άλλο σχέδιο και πρέπει να είναι καθαρό αυτό στην ελληνική κοινωνία, γιατί το δικό μας μοντέλο απέδωσε και αποδεικνύεται ότι έτσι διατηρήθηκε η ισορροπία σε ένα πολύ δύσκολο ζήτημα όπως το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Θα πρέπει, λοιπόν, να αναδείξουμε σε όλους τους τομείς το σχέδιό μας που διακηρύσσει ότι υπερασπιζόμαστε την εργασία, το δημόσιο σύστημα υγείας, το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων, των αποκλεισμένων, των περιθωριοποιημένων. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή θα είναι η λογική μας που απαντάει σε οποιουσδήποτε Μπογδάνους, Πλεύρηδες, Βορίδηδες και Γεωργιάδηδες, οι οποίοι προσβάλουν και δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία. Εμείς θέλουμε μια δημοκρατική κοινωνία, με κανόνες, με μια λογική που τιμάει την ελληνική πολιτεία και το νόμο, αλλά και την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης, επισήμανε ότι «η συγκεκριμενη δομή δημιουργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Απ’ ότι διαπιστώνουμε οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς, αλλά χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις, γι’ αυτό και η κυβέρνηση δεν πρέπει να κρατά σε ομηρία τους συμβασιούχους. Πρέπει να κάνει προσλήψεις και μόνιμου προσωπικού. Διότι οι συνθήκες διαβίωσης εδώ στη δομή, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό δεν μπορούν να επιτευχθούν, όπως και οι ισορροπίες με την τοπική κοινωνία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, δεσμεύεται ότι όπως από την πρώτη στιγμή κάνει, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων και των ευάλωτων συνανθρώπων του, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που επιδεικνύει ο λαός μας με κάθε ευκαιρία.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες