ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Καθοριστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση του COVID

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας θα γίνει μόνο όταν οι ίδιοι οι πολίτες ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους εαυτούς μας όσο και απέναντι στους συνανθρώπους μας. Κι αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά τον εμβολιασμό μας, σύμφωνα με τις οδηγίες των μόνων ειδημόνων, που είναι οι ιατροί. Η διασπορά ανυπόστατων φόβων έχει εντέλει ένα μόνον αποτέλεσμα: περισσότερους ασθενείς από covid, περισσότερους νεκρούς και παράταση της δυσχερούς κατάστασης που βιώνουμε με τους αναγκαίους περιορισμούς στη δραστηριότητα και στην επικοινωνία μας». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την έναρξη του ΛΔ΄ Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ευχόμενος καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, σημειώνει με νόημα: «θέλω να υπογραμμίσω κι εγώ την αυταπόδεικτη αλήθεια για την σημασία που έχει το λειτούργημα του φαρμακοποιού. Ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας, η οποία σε λίγους μήνες θα συμπληρώσει δύο ολόκληρα χρόνια, αναδείχθηκε ακόμη πιο έντονα η αξία κάθε κρίκου της αλυσίδας που ονομάζεται δημόσια υγεία. Αντιληφθήκαμε, επίσης, τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε κάθε τμήμα αυτής της διαδικασίας. Επιπλέον, όλοι διαπιστώσαμε την ανάγκη στήριξης αυτού του συστήματος, το οποίο υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας, καθώς όπως απέδειξε ο κορονοϊός δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στην πιθανότητα της ασθένειας. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι διαμέσου αυτής της δοκιμασίας στην χώρα μας έχουν ληφθεί μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, της ενδυνάμωσης των δομών υγείας, που είναι βέβαιο, ότι θα έχουν ανάλογη συνέχεια.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας θα γίνει μόνο όταν οι ίδιοι οι πολίτες ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους εαυτούς μας όσο και απέναντι στους συνανθρώπους μας. Κι αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά τον εμβολιασμό μας, σύμφωνα με τις οδηγίες των μόνων ειδημόνων, που είναι οι ιατροί. Η διασπορά ανυπόστατων φόβων έχει εντέλει ένα μόνον αποτέλεσμα: περισσότερους ασθενείς από covid, περισσότερους νεκρούς και παράταση της δυσχερούς κατάστασης που βιώνουμε με τους αναγκαίους περιορισμούς στη δραστηριότητα και στην επικοινωνία μας. Σε αυτό το πλαίσιο είμαι βέβαιος ότι και το συνέδριό σας θα συντελέσει στην πληρέστερη ενημέρωση για το μείζον ζήτημα της πανδημίας και την αντιμετώπισή της».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις