ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκίνησε στη σκεπαστή της Νεάπολης το «2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι» – Δείτε φωτορεπορτάζ

Άνοιξε τις πύλες του το πρωί της Παρασκευής στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα, το «2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να δοθεί βήμα διαλόγου και προβληματισμού σε όλους όσους σχετίζονται με το βαμβάκι, με την πληρέστερη ενημέρωση όλης της αλυσίδας αξίας και των συμμετεχόντων σε αυτήν.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν αφορούν, μεταξύ άλλων, την εθνική στρατηγική, την ποιότητα, την Ευρωπαϊκή προοπτική του προϊόντος, το μέλλον του βαμβακιού μέσα από μία αειφόρο ανάπτυξη, τους εχθρούς και τις ασθένειες του προϊόντος, τη γεωργία ακριβείας, τη βελτίωση συστημάτων παραγωγής για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τις στρατηγικές ανάπτυξης και τους σύγχρονους τρόποι καλλιέργειας αλλά και τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά.

Επίσης, θα παρουσιαστούν από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα αποτελέσματα της Μελέτης του Στρατηγικού σχεδιασμού της καλλιέργειας βάμβακος στην Ελλάδα.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί φορείς, στελέχη του ΕΛΓΟ, εκπρόσωποι φορέων και αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγοί, εκκοκκιστές θα συζητήσουν και θα προσεγγίσουν καίρια θέματα που απασχολούν την ελληνική βαμβακοκαλλιέργεια με κύριο σκοπό τη χάραξη στρατηγικών επιλογών για το προϊόν και την πρόσδοση προστιθέμενης αξίας σε αυτό.

Το παρόν αναμένεται να δώσει το μεσημέρι και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις