ΛΑΡΙΣΑ

Ο Κέλλας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Βάμβακος: Να επιβραβευθεί ο αγρότης για το ποιοτικό βαμβάκι

«Η διοργάνωση του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βάμβακος στη Λάρισα, επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η καρδιά του ελληνικού βαμβακιού χτυπά στο θεσσαλικό κάμπο, ο οποίος παράγει ποιοτικό και πιστοποιημένο βαμβάκι. Γι΄ αυτό και το προϊόν είναι περιζήτητο στις διεθνείς αγορές».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου στη Σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, στο οποίο παρέστησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός και η Γενική Γραμματέας κα Χριστίνα Καλογήρου, ενώ ευχήθηκε να καταστεί θεσμός για τη Λάρισα, καθώς “η καλλιέργεια βάμβακος στο νομό μας διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός απένειμε τα εύσημα «στο Θεσσαλό παραγωγό, ο οποίος επενδύει στην ποιότητα του προϊόντος, εκπαιδεύεται διαρκώς και χρησιμοποιεί σύγχρονες φιλοπεριβαλλοντικές μεθόδους, προσθέτοντας:

«Αξίζουν συγχαρητήρια οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και οι Ομάδες Παραγωγών Βάμβακος, που επιδιώκουν μέσα από συντονισμένες δράσεις και συμμετοχή σε προγράμματα, την αναβάθμιση του βαμβακιού. Σύμμαχός τους, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την υλοποίηση εθνικής στρατηγικής για το βαμβάκι, για να αποκτήσει ταυτότητα το προϊόν.

Η βαμβακοκαλλιέργεια, βρίσκεται μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής, που αφορούν την ψηφιοποίηση της γεωργίας και τον σεβασμό του περιβάλλοντος. Αυτόν τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε και είμαι σίγουρος ότι μέσα από την αγαστή συνεργασία των ανθρώπων του Υπ. ΑΑΤ και των παραγωγών μας, η επόμενη μέρα προμηνύεται ελπιδοφόρα.

Τέλος, αφού συγχαρώ την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου, καλώ τους εκκοκκιστές να αντιμετωπίσουν τους παραγωγούς ως ισότιμους συνεργάτες, επιβραβεύοντας οικονομικά την προσπάθειά τους να παράξουν το “λευκό χρυσό”».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες