ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θρίαμβος του Άγιαξ με τέσσερα γκολ του Αλέ (5-1)

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοιο ντεμπούτο στο Champions League ο Σεμπαστιέν Αλέ. Ο Ιβοριανός επιθετικός ήταν απολαυστικός στη νίκη του Άγιαξ με σκορ 5-1 επί της Σπόρτινγκ Λισαβίνας, σημειώνοντας τέσσερα τέρματα! Ο 27χρονος παίκτης έγινε έτσι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που σημειώνει τέσσερα γκολ στο ντεμπούτο του μετά τον Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Οι Ολλανδοί ήταν από νωρίς καταιγιστικοί με τον Αλέ να σκοράρε δις πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Οι Πορτογάλοι στη συνέχεια μείωσαν όμως στη συνέχεια ο Ιβοριανός πήρε ξανά το όπλο του και με ακόμα δύο προσωπικά τέρματαμ συν αυτό του Μπεργκχάους, ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για τον Αίαντα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Άγιαξ ο οποίος προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με τέρμα του Αλέ. Ο Άντονι βρέθηκε από δεξιά σουτάροντας στο δοκάρι, με τον Ιβοριανό φορ των Ολλανδών να έχει εύκολο έργο και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ. Ο «Αίαντας» όμως είχε πάρει… φόρα και επτά λεπτά αργότερα ο Αλέ βρήκε ξανά δίχτυα για το 2-0.

Το σκηνικό παρέμεινε σχεδόν το ίδιο με τον Άντονι να σερβίρει στον Ιβοριανό, που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα δικά του. Οι Πορτογάλοι στη συνέχεια ισορρόπησαν το παιχνίδι και βρήκαν γκολ με τον Παουλίνιο. Ο Ματέους πέρασε μια πολύ όμορφη πάσα στον επιθετικό της Σπόρτινγκ και εκείνος μείωσε σε 1-2 στο 33′. Ο Μπεργκχάους όμως έξι λεπτά αργότερα επανέφερε τη διαφορά στα δύο γκολ, κάνοντας το 1-3 έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η Σπόρτινγκ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο όπως ο Άγιαξ το πρώτο, ωστόσο ακυρώθηκε από το VAR. Ο Αλέ όμως βρισκόταν σε μεγάλα… κέφια και στο 51΄έπειτα από ασίστ, και πάλι του Άντονι, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-4. Ο επιθετικός του Άγιαξ δεν είχε καμία όρεξη να σταματήσει και έφτασε τα τέσσερα γκολ στο ματς, για το 1-5 στο 63′, έπειτα από ασίστ του Μαζράουι από δεξιά. Το παιχνίδι δεν επιφύλασσε άλλα γκολ και έτσι ο Άγιαξ έφυγε από τη Λισαβόνα με ένα μεγάλο διπλό και τον Αλέ να γράφει ιστορία.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αντάν, Νέτο, Ινάσιο (21′ Εσγκάιο), Φεντάλ, Πόρο, Παλίνια, Ματέους, Βινάγκρε (46′ Ρέις), Καμπράλ (46′ Σαράμπια), Σάντος (60′ Τόμας), Παουλίνιο (77′ Μπραγκάνσα)

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χάαχ): Πασβέερ, Μαζραουί (70′ Νέρες), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ (81′ Σχάαρς), Άλβαρες, Μπέργκις (70′ Τέιλορ), Χράφενμπερχ, Άντονι, Τάντιτς, Αλέ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις