ΛΑΡΙΣΑ

Θέσεις και υποψηφίους για τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας παρουσίασε η “Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων”

Τις θέσεις της καθώς και τους υποψηφίους για τις επικείμενες εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, παρουσίασε η “Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων” το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: “Στον ενάμιση χρόνο των αλλεπάλληλων περιοριστικών μέτρων που χρησιμοποιήθηκαν ωςφάρμακο «δια πάσα νόσο» προκειμένου να κρυφτούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης γιατη διαχείριση της ίδιας της πανδημίας, αυτοί ενίσχυσαν  τα αδιέξοδα για να συντηρηθούν οιοικογένειες μας, για να καταφέρουμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας. Καταγγέλλουμε τις πολιτικές εκείνες που τα έδωσαν όλα σε κλινικάρχες, αεροπορικές εταιρείες, και άλλους καρχαρίες  που επιδοτήθηκαν   με δισεκατομμύρια ευρώ, όσο  εμείς δίναμε μάχη να επιβιώσουμε με τα μισοδανεικά και της αναστολές που αποτέλεσαν σταγόνα στον ωκεανό των χρεών και των πραγματικών αναγκών μας.

Ενώ τα χρέη μας πνίγουν με δική τους εύθηνη, τώρα, με τον πτωχευτικό τους νόμο ζητούν να μπει ενέχυρο το σπίτι  και η περιουσία μας, μέχρι και το μελλοντικό μας εισόδημα. Ζητούν να ζούμε για να αποπληρώνουμε τα άδικα χαράτσια και τους φόρους τους, για να επιδοτούν με πακτωλούς δις τους μεγάλους ομίλους και τις πολυεθνικές. Την ίδια ώρα θέλουν να εφαρμόσουν απελευθερωμένα ωράρια και δουλειά τις Κυριακές. Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι η απελευθέρωση του ωραρίου, σε συνδυασμό με τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα στο δικαίωμα εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων μας για προσωπική και οικογενειακή ζωή, που σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών θα οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους μας στον αφανισμό.

Απέναντι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση παλιοί και νέοι «σωτήρες» που ήταν; τι έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα; Το σημερινό προεδρείο του συλλόγου «δεμένο» με χέρια και με πόδια στο άρμα του κυβερνητικού συνδικαλισμού έδειξε καθαρά για ποιους πασχίζει, για ποιανού τα συμφέροντα κόπτονται αφού:

  • Άφησαν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας απροστάτευτο απέναντι σε αυτή την επίθεση σπέρνοντας την ηττοπάθεια ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με τον αγώνα μας. Την ίδια ώρα έπαιζαν το παιχνίδι των κυβερνήσεων σπέρνοντας αυταπάτες ότι μπορούμε να επιζήσουμε και εμείς οι μικροί και α/α δίπλα στα μεγαθήρια χωρίς να μας πειράξουν.
  • Άφησαν απροετοίμαστους τους συναδέλφους απέναντι στην λαίλαπα των μέτρων που μας πλήττουν στέλνοντας ‘’ακίνδυνες’’ επιστολές σε υπουργούς- δημάρχους- περιφερειάρχες εκλιπαρώντας για συμπάθεια και κατανόηση για τα συσσωρευμένα προβλήματα μας.
  • Η πλειοψηφία του ΕΣΛ ,έχει μεγάλες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση. Παρόλο που πολλές φορές συμφωνούσαν στα λόγια με τις  παραπάνω διαπιστώσεις  εν τούτοις δεν πήραν  κανένα μέτρο διεκδίκησης και πίεσης προς την Κυβέρνηση. Αντίθετα τις περισσότερες φορές έπαιξαν  το ρόλο του “αμορτισέρ” των αντιδράσεων και της  βαλβίδας  εκτόνωσης όποτε οι διαθέσεις των μικρών εμπόρων ανέβαιναν.
  • Συνέβαλλαν τα μέγιστα στο άνοιγμα όσο περισσότερων Κυριακών. Είδαμε ‘όλοι τα προτεινόμενα ωράρια της πλειοψηφίας σε κάθε άνοιγμα που νομοθετεί η κυβέρνηση κατά εντολή των πολυεθνικών.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι έχουν την ίδια πυξίδα με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και της ΕΣΕΕ. Την νομιμοποίηση  των μέτρων πουη κυβέρνηση προωθεί, μέτρα που μόνο τους μεγαλέμπορους και τις αλυσίδες καταστημάτων υπηρετούν.

Όσοι ψευδεπίγραφα λένε ότι «όλοι μαζί» θα αγωνιστούμε, λένε συνειδητά ψέματα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα. Οι μικροί έμποροι- αυτοαπασχολούμενοι που πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν έχουν τίποτα  που να τους συνδέει με τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η πολιτική που υπηρετεί τον ένα, πλήττει τον άλλο.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι νέοι διεκδικητές της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου που εμφανίστηκαν στο «παρά πέντε» των εκλογών.

Συνάδελφε/συναδέλφισσα, σε καλούμε να ψάξεις στις θέσεις του κάθε συνδυασμού την γνώμη τους στα βασικά ζητήματα που πονάνε ιδιαίτερα τους μικρούς και αυτοαπασχολουμένους συναδέλφους:

  • Ποια η θέση του κάθε συνδυασμού στον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη που απελευθερώνει την Κυριακάτικη εργασία για όλο τον χρόνο και δεκάδες κλάδους τις οικονομίας.
  • Ποια η θέση του κάθε συνδυασμού στο δίκαιο αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας;
  • Ποια η θέση τους για το αφορολόγητο όριο 12000;Που όταν προτείνονταν να κάνουμε αγώνα να το διεκδικήσουμε ,μας απαντούσαν ότι δεν είναι ρεαλιστικό και δεν το αντέχει η οικονομία.
  • Ποια είναι η θέση του κάθε συνδυασμού για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που εφαρμόζεται από 1 Ιουνίου και σφίγγει κ άλλο τη θηλιά των χρεών για τους μικρούς και αυτοαπασχολουμένους;
  • Ποια η θέση τους για τα προτεινόμενα ωράρια (χειμερινό – θερινό) που θα πρέπει να ακολουθούν τα εμπορικά μαγαζιά μας;
  • Ποια η θέση τους για  το αυτόματο σύστημα ελέγχου κυκλοφορίας των πεζοδρόμων και των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που έσπευσε η δημοτική αρχή να το ονομάσει έξυπνη πόλη.

Όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε απαντήσεις στους υπόλοιπους συνδυασμούς υπέρ του μικρού εμπόρου και αυτοαπασχολούμενου, γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξυπηρετούν την πολιτική που μας ξεκληρίζει.

ΤΟ ΤΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ   ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ήρθε η ώρα να περάσει ο σύλλογος στην ζωή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, στην ζωή της πόλης και των εργαζομένων τους, ο εμπορικός σύλλογος ως ζωντανό κομμάτι τουκοινού αγώνα για την επιβίωσή μας, κόντρα στον «θάνατο του εμποράκου» που κάποιοιευαγγελίζονται και για την περιοχή μας. Να γίνει ο εμπορικός σύλλογος πόλος Οργανωμένηςσυλλογικής δράσης και διεκδίκησης λύσης των προβλημάτων μας ενάντια στην πολιτική που μαςκαταστρέφει. Σε αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται να βάλουμε το λιθαράκι μας στην αλλαγήσυσχετισμών και στα 2οβάθμια και 3οβάθμια όργανα των εμπόρων (ΟΕΣΘ-ΕΣΕΕ), ενισχύοντας τιςαγωνιστικές δυνάμεις.

Γι αυτό και έχει μεγάλη σημασία να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διέξοδο. Να δούμε τι δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά μας, να βρούμε τους αντιπάλους και τους συμμάχους μας. Να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο δράσης, που θα βάζει εμπόδια στους σχεδιασμούς της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και όσων «ευλογούν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις πολιτικές και τις κατευθύνσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και της Ε.Ε.

Δηλώνουμε ξανά ανοικτά ότι μεροληπτούμε υπέρ των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων καιαυτοαπασχολουμένων αλλά και όσων πλήττονται από αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Δευποτασσόμαστε στην λογική του «εφικτού», δεν υποτασσόμαστε στη λογική της παραίτησης απότην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν εγκλωβιζόμαστε σε αυταπάτες και αφηγήματαότι όλες οι επιχειρήσεις είμαστε το ίδιο. Ξέρουμε καλά ότι τα δικά μας συμφέροντα δενταυτίζονται με την «δίκαιη» ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Με Διοικητικό συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας μπροστάρη στην οργάνωση του αγώνα μας, διεκδικούμε:

  • Να καταργηθεί τώρα ο νόμος που καταργεί την Κυριακάτικη Αργία και μας κάνει σκλάβουςστις ίδιες μας τις επιχειρήσεις. Απαιτούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Τη διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και  του 50% για όσους συναδέλφους έχουνκλείσει την επιχείρησή τους
  • Ρύθμιση των χρεών σε ΔΕΗ και άλλους παρόχους με δόσεις στο 5% του εισοδήματος, φθηνότερα τιμολόγια.
  • Αναστολή των κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2020.
  • Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσωνφόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Επιβολή προοδευτικής φορολόγησης ανάλογα με το εισόδημα έως 45% στο μεγάλοκεφάλαιο.
  • Ένταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων κατά προτεραιότητα στα κλαδικά προγράμματαστήριξης.
  • Η “επιστρεπτέα προκαταβολή” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιοεισόδημα κάτω από000 ευρώ. Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό στοπρόγραμμα επιδότησης παγίων.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν η θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίςάλλους όρους και προϋποθέσεις.
  • Τη διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης και χρεών που αφορούν τηνεισφορά υγείας. Η υγεία οφείλει να είναι, δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες καιεπαρκείς υπηρεσίες.
  • Συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και διεκδικούμε την άμεση ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση του.
  • Για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες να καθιερωθεί επίδομα τοκετού και άδεια μητρότητας – δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά-βρέφη.”

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:

  1. ΑΝΑΠΛΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Πέτρου
  2. ΒΑΒΛΕΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ του Ρήγα
  3. ΒΑΪΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Αποστόλου
  4. ΒΟΥΛΑΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου
  5. ΒΟΥΛΑΛΑ ΕΛΕΝΗ του Γρηγορίου
  6. ΒΡΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου
  7. ΓΙΑΣΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Αποστόλου
  8. ΓΙΤΣΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ του Αστερίου
  9. ΓΚΑΡΕΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου
  10. ΓΚΡΙΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου
  11. ΔΗΜΕΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΕΙΡΗΝΗ του Δημητρίου
  12. ΖΕΜΠΕΛΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου
  13. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Κωνσταντίνου
  14. ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ του Νικολάου
  15. ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου
  16. ΚΑΡΑΤΕΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
  17. ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ του Φωτίου
  18. ΚΡΙΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Χρήστου
  19. ΛΟΥΓΓΟΥ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου
  20. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Παράσχου
  21. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
  22. ΜΠΑΣΜΠΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ του Θεμιστοκλή
  23. ΜΠΛΙΟΥΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
  24. ΝΙΑΒΗ ΝΙΚΗ του Δημητρίου
  25. ΝΤΟΥΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Γεωργίου
  26. ΠΑΛΗΤΖΗΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου
  27. ΠΛΑΣΤΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Δημητρίου
  28. ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ του Βασιλείου
  29. ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ του Γεωργίου
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις