ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συστράτευση και έκκληση στους Λαρισαίους να εμβολιαστούν – Κινητή μονάδα έξω από τις εκκλησίες μετά από πρωτοβουλία Ιερώνυμου (φωτο-βιντεο)

Ισχύς εν τη ενώσει με μοναδικό σκοπό την παρότρυνση των Λαρισαίων να εμβολιαστούν κόντρα στον κορωνοϊό. Εκκλησία, περιφέρεια, δήμος και 5η ΥΠΕ συστρατεύτηκαν και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης, συμβολικά, μέσα από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, τονίζοντας την σημασία της πράξης του εμβολιασμού ως το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει αυτή την στιγμή η ανθρωπότητα απέναντι στην πανδημία.

Αυτό ακριβώς ισχυρίστηκε και ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος ο οποίος έλαβε την σπουδαία πρωτοβουλία και σε συνεργασία με Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμο Λαρισαίων και 5η ΥΠΕ, από την Κυριακή 3 Οκτωβρίου έξω από τις εκκλησίες θα βρίσκεται σύγχρονη και εξοπλισμένη πλήρως Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού όπου οι πιστοί θα μπορούν να εμβολιάζονται εκείνη την ώρα επί τόπου και χωρίς να έχουν προηγουμένως κλείσει ραντεβού μέσω της σχετικής πλατφόρμας, με το εμβόλιο της Pfizer.

“Στόχος μας είναι να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι ειδικά στα χωριά”, σημείωσε ο Σεβασμιότατος, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να επισπεύσουμε, ο κόσμος πρέπει να εμπιστευθεί την επιστήμη. Στην δική μας Μητρόπολη ασθένησαν 18 ιερείς και μάλιστα ο ένας ήταν τόσο βαριά στην εντατική που παλεύει μήνες με τον ιό και ακόμη δεν έχει σταθεί στα πόδια του».

Όπως ενημέρωσε επίσης, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος μετά από ερώτηση του onlarissa.gr, περίπoυ το 60% των ιερέων που ανήκουν στην Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου έχει ήδη εμβολιαστεί και πολλοί ακόμη έχουν δείξει την πρόθεση να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος παρότρυνε τους Λαρισαίους να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν το εμβόλιο σύντομα: “χωρίς να υποχρεώνουμε κανέναν”, σημείωσε: “όμως η πανδημία προχωράει και χρειαζόμαστε προστασία”. Μάλιστα για τη Λάρισα σημείωσε πως “τα κρούσματα δεν πέφτουν εύκολα”.

Έκκληση για εμβολιασμό στους πολίτες της Λάρισας απεύθυνε για μια ακόμη φορά και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τονίζοντας την σημασία των εμβολιασμών ως όπλο κόντρα στον κορωνοϊό και επιπλέον υπογράμμισε ότι σαν γιατρός που είναι πρέπει να επισημάνει ότι λόγω της επιστήμης το προσδόκιμο της ηλικίας έφτασε στα 75 χρόνια και πρέπει και αυτή την φορά να την εμπιστευτούμε.

Τέλος ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης αφού με την σειρά του εξήρε την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη υπερτόνισε την σημασία των εμβολιασμών.

Οι Κινητές Μονάδες θα βρίσκονται κάθε Κυριακή και τις μεγάλες αργίες έξω από Ιερούς Ναούς που θα ανακοινώνονται κάθε φορά από την Μητρόπολη και την Περιφέρεια. Μάλιστα θα υπάρχουν αποθέματα εμβολίων στις Κινητές Μονάδες έτσι ώστε να μην υπάρξει έλλειψη για τους πιστούς που θα θελήσουν να εμβολιαστούν βγαίνοντας από τους Ι.Ν. μετά τον εκκλησιασμό τους.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμών:

Αθανασία Παύλου 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες