ΛΑΡΙΣΑ

Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας η Λάρισα – Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα των δράσεων

«Είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα» είναι το σύνθημα για τον δήμο Λαρισαίων ο οποίος λαμβάνει μέρος για μια ακόμη χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης παρουσίασε  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σημειώνοντας ότι οι δράσεις που είναι πάρα πολλές και φέτος έγιναν πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού.

«Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διοργανώνεται από το 2002 και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και ευρύτερα. Έχει ως στόχο τον βιώσιμο τρόπο μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε αυτό. Κάθε χρόνο διοργανώνεται την εβδομάδα από 16-22 Σεπτεμβρίου. Πέρσι συμμετείχαν 3.000 πόλεις από 53 πόλεις. Στην εβδομάδα αυτή εντάσσεται και η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο που για φέτος θα είναι η Κυριακή 19/9 για τη Λάρισα και το κέντρο της πόλης κλείνει για τα αυτοκίνητα. Η Λάρισα έχει αποσπάσει και διακρίσεις για αυτή την συμμετοχή της τα δύο τελευταία χρόνια.

Για μας είναι στοίχημα να δημιουργούμε τις υποδομές για να μετακινούνται οι Λαρισαίοι άνετα με τα πόδια ή το ποδήλατο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης.

Η επίσημη έναρξη είναι αύριο στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία με ένα δρώμενο έκπληξη.

Δείτε το βίντεο:

Το πρόγραμμα των δράσεων

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες