ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πρωτοποριακή επέμβαση κήλης στο Θεραπευτήριο Ασκληπιείο Λάρισας (φωτό)

Το Θεραπευτήριο Ασκληπιείο Λάρισας χαράσσει το ιατρικό μέλλον και «υπογράφει» τις εξελίξεις στον χειρουργικό τομέα.

Ένα πρωτοποριακό χειρουργείο, για αποκατάσταση κήλης, πραγματοποιήθηκε στον χώρο της κλινικής, με μία τεχνική που μέχρι στιγμής δεν είχε εφαρμοστεί ξανά στη χώρα μας, σε ασθενή  με μεγάλη μετεγχειρητική κήλη.

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε συσκευή τάσης απονευρώσεων, με την χρήση της οποίας αποφεύχθηκαν πολύπλοκες χειρουργικές τεχνικές, κάτι που υπό άλλες συνθήκες είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση τέτοιων δύσκολων περιπτώσεων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου του χειρουργείου, αλλά και την αποφυγή πιθανών μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Την επέμβαση πραγματοποίησαν ο χειρουργός Μάριος – Κωνσταντίνος Ι. Κόκκαλης, εξειδικευμένος στη χειρουργική των πολύπλοκων κηλών μαζί με τον επίσης χειρουργό, Alexios Theodorou, ενώ στο χειρουργείο παραβρέθηκε και ο Γερμανός, διεθνούς φήμης χειρουργός κηλών του κοιλιακού τοιχώματος και καθηγητής, Dieter Berker.

Το Θεραπευτήριο Ασκληπιείο Λάρισας στηριζόμενο πάντα στην πολυετή εμπειρία του στη διαγνωστική και χειρουργική ιατρική,  ανέκαθεν ήταν «ανοιχτό» στις νέες κι επαναστατικές επιστημονικές εξελίξεις.

Ιατρείο κηλών κοιλιακού τοιχώματος λειτουργεί κάθε Τρίτη στο χώρο του Θεραπευτηρίου Ασκληπιείου Λάρισας (28ης Οκτωβρίου 1 – Λάρισα).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες