ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κ. Μητσοτάκης από Δαμάσι: “Η σχέση εμπιστοσύνης κράτους – πολιτών, ενδυναμώνεται όταν υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων” (φωτο – βίντεο)

Με την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και πολλών σημαντικών προσώπων της πολιτικής σκηνής της χώρας, εγκαινιάστηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου μετά από διάστημα περίπου πέντε μηνών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους δασκάλους, τις δασκάλες και όλους τους ανθρώπους του Δαμασίου που αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τον εγκέλαδο, ο οποίος χτύπησε την περιοχή πριν λίγους μήνες. Στη συνέχεια, τόνισε την πολύ σημαντική δουλειά της κατασκευαστικής εταιρίας, καθώς το συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί κόσμημα για την χώρα εξ ολοκλήρου. “Μέλημά μας τώρα η ανακατασκευή των σπιτιών των πληγέντων κατοίκων”. Στόχος η πρόληψη και η αποφυγή άλλων τέτοιων μεγάλων καταστροφών. “Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, ενδυναμώνεται όταν υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων”, σημείωσε θέλοντας να υπερτονίσει την εύρυθμη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού όταν υπάρχει θέληση. Τέλος, επεσήμανε το γεγονός ότι η νέα σχολική χρονιά θα εξελιχθεί με νέες μεθόδους διδασκαλίας και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και στο διδάσκον προσωπικό, πάντα τηρώντας τα μέτρα των ειδικών κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η διδασκαλία δια ζώσης.

Με τη σειρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός καλωσόρισε τον πρωθυπουργό, δίνοντας του θερμά συγχαρητήρια για την αποφασιστικότητα και την θέλησή του να πραγματοποιήσει ένα τόσο σημαντικό έργο. “Μπορούν και οι ελληνικές εταιρίες να κατασκευάζουν σε χρόνο ρεκόρ, έργα υψίστης σημασίας”, σημείωσε. Τέλος, ευχαρίστησε τον Κώστα Καραμανλή για τη σημαντική συμβολή του με τροχόσπιτα και οικίσκους για τους σεισμόπληκτους του χωριού.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Γιάννης Κόκουρας, συγκινημένος δήλωσε πως η σημερινή μέρα αποτελεί τη σημαντικότερη μέρα στην θητεία του και ευχαρίστησε και ο ίδιος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του τήρησε την υπόσχεσή του, όπως επίσης και τον πρόεδρό του κατασκευαστικού ομίλου, κ. Περιστέρη, για την άψογη δουλειά και το σπουδαίο προσωπικό της εταιρίας.

Φυσικά, δε παρέλειψε να μιλήσει και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, κ. Γρηγόρης Λέτσιος, ο οποίος δήλωσε πως “πετά από τη χαρά του”, περήφανος για το μοναδικό σχολείο στη χώρα ενεργειακής κλάσης Α, ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεχάρη προσωπικά τον πρωθυπουργό, που τήρησε την υπόσχεσή του και αναμένει με ανυπομονησία την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τέλος, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, κόντρα στην πανδημία του κορωνοϊού.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Το βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο χωριό και τη συνομιλία του με τους πολίτες:

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αυλογιάρης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες