ΛΑΡΙΣΑ

Στη Ραψάνη Συνέδριο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου της ορεινής Ραψάνης, Συνέδριο για τους Νεομάρτυρες και Λογάδες, η ψυχή του Γένους μας.

Το Συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στο Συνέδριο μίλησαν:  Η κα Αναστασία Λαλάγκου, Φιλόλογος, με θέμα: «Ο Επίσκοπος Πλαταμώνος Διονύσιος, γραμμάτων μέτοχος και ρήτωρ εκκλησιαστικός και ποιμήν κάλλιστος και η Σχολή της Ραψάνης: όψεις της παιδευτικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας τον 18 ο αιώνα», ο κ. Ιωάννης Μαυρομάτης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας, με θέμα: «Ο Πρωτοψάλτης Αναστάσιος Ραψανιώτης» και η κα Στυλιανή Περμαθούλη, Μουσειολόγος και Διαχειρίστρια Πολιτισμού, με θέμα: «Ο Νεομάρτυρας διδάσκαλος της Ραψάνης: Σχολιάζοντας την περίπυστη εικόνα του».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτρης Ζήλος.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Ιατρός  κ. Ιωάννης Καλούσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθους κόσμου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες