ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Γόννων και Συνεδρίαση του Δικτύου Πολιτισμού-Περιβάλλοντος Τοπικών Φορέων και πολιτών Δέλτα Πηνειού – Τεμπών

Στους Γόννους βρέθηκαν χθες το απόγευμα (Κυριακή 11/09) τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, αλλά και φίλοι του Δικτύου Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Τοπικών Φορέων και πολιτών Δέλτα Πηνειού – Τεμπών, για την πρώτη τους συνεδρίαση.

Πριν από τη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Γόννων, όπου ο πρόεδρος του μουσείου, Βασίλης Καραβιδές, ξενάγησε τους επισκέπτες οι οποίοι θαύμασαν τα πλούσια και πολλά εκθέματα του μουσείου και υποσχέθηκαν να μεταφέρουν την εμπειρία τους αυτή και στα μέλη των συλλόγων τους με σκοπό να επισκεφτούν και εκείνα το μουσείο στο μέλλον.

Η συνεδρίαση της Σ.Ε. έγινε στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου :

Παρουσιάστηκε από τον Δημήτρη Γουγουλιά μια πρώτη επεξεργασία-κωδικοποίηση των προτάσεων της πρώτης συγκέντρωσης στην Κουλούρα στις 22 Αυγούστου καθώς επίσης οι πρώτες σκέψεις-προτάσεις για τους σκοπούς, τους στόχους και τις θέσεις του Δικτύου, θέσεις οι οποίες θα οριστικοποιηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Σ.Ε.

Ακολούθησε μια σύντομη ενημέρωση για τις Μελέτες Τοπικού Σχεδιασμού της Περιοχής της Περιφέρειας και των ΟΤΑ που αφορούν Πολιτισμό, Περιβάλλον και βιώσιμη Ανάπτυξη περιοχής Δέλτα Πηνειού και Τεμπών, από το μέλος της ΣΕ, Γιώργο Εμμανουήλ.

Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος και ακούστηκαν νέες προτάσεις και σκέψεις για την καλύτερη οργάνωση και δράση του Δικτύου από όλους τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση.

Τέλος η Σ.Ε. όρισε ως Συντονιστή τον Γιώργο Εμμανουήλ και ως υπεύθυνο Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. τον Δημήτρη Γουγουλιά.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για 3 Οκτώβρη 2021 στις 6 μ.μ. στα Αμπελάκια, αφού προηγηθεί επίσκεψη των μελών στο Λαογραφικό Μουσείο Αμπελακίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες