ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας από Κατερίνη: «Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης του Ολύμπου»

Συναντήσεις με φορείς της Πιερίας και συνέντευξη τύπου

Περιοδεία στην Πιερία πραγματοποίησε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ που συναποτελούνταν από τον Βουλευτή Ν. Μεσσηνίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ Περικλή Μαντά και τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Το κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχαν οι βουλευτές ΝΔ Ν. Πιερίας, Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας Χαράλαμπος Μπρουσκέλης και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ελευθέριος Μωυσιάδης, συναντήθηκε αρχικά με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τον Σύλλογο προστασίας παιδιών «Βενιαμίν», τον Σύλλογο ΑμΕΑ Πιερίας, σημεία του έργου του περιφερειακού δρόμου Κατερίνης και την «Ηλεκτροτεχνική Χαραλαμπίδης ΑΕ». Κλείνοντας,  το κλιμάκιο πραγματοποίησε σύσκεψη με τα στελέχη της ΝΟΔΕ και παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στα κυβερνητικά επιτεύγματα στους τομείς της φορολογίας και της ψηφιακής διακυβέρνησης. Ειδικότερα, τόνισε ότι, απ’ την αρχή της θητείας της, η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις μειώνοντας τη φορολογία μισθωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων και αυξάνοντας το αφορολόγητο κατά 1000 €/παιδί, ενώ μείωσε τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ στην οικοδομή. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ψηφιακό κράτος, όπου μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), οι πολίτες έχουν βελτιώσει την καθημερινότητά τους και ο δημόσιος τομέας έχει καταστεί πιο ανταγωνιστικός.

Ο Χρήστος Κέλλας, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σημείωσε πως, απ’ το πρώτο κύμα, η κυβέρνηση έδρασε άμεσα λαμβάνοντας μέτρα υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού και στήριξε το ΕΣΥ προσλαμβάνοντας 10000 υγειονομικούς. Ενόψει αλλαγής του καιρού και αύξησης των κρουσμάτων, τόνισε την αναγκαιότητα εμβολιασμού, χρήσης μάσκας και αποφυγής συγχρωτισμού.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής τέλους εισόδου στον Όλυμπο, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, όπως έχει διαβεβαιώσει και ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος, ενώ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προάγει την ανάπτυξη και την ανάδειξη του «Βουνού των Θεών» παραπέμποντας στην έκδοση αντίστοιχου προεδρικού διατάγματος.

Σε ερώτηση για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση των πυρκαγιών, ο Βουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι, πλην του ηρωικού εθελοντή πυροσβέστη, δεν χάθηκαν άλλες ζωές, παρά το πλήθος και την ένταση των εστιών. Εξήρε το έργο των πυροσβεστών, των πιλότων των εναέριων μέσων, των εθελοντών και των αστυνομικών, ενώ αναφέρθηκε και στην ανταπόκριση της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας. Τέλος, χαιρέτισε τη σύσταση του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καταλήγοντας πως οι φωτιές δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο αλλά, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και του ανθρώπινου παράγοντα, ανάλογης έκτασης πυρκαγιές εκδηλώθηκαν φέτος και στις γειτονικές Ιταλία και Τουρκία, στην Αλγερία, ακόμη και στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, που είναι οι ισχυρότερες δυνάμεις του διεθνούς συστήματος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις