ΛΑΡΙΣΑ

Ρένα Καραλαριώτου: Άμεσα λύση για να λειτουργήσει σε πρωινή βάρδια το 21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Την προώθηση άμεσα λύσης, ώστε να λειτουργήσει το 21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας σε πρωινή βάρδια, ζητά η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, κ.Ρένα Καραλαριώτου. «Οι εργασίες στο σχολικό συγκρότημα εκτελούνται με ταχείς ρυθμούς, ωστόσο το σχολείο δεν θα είναι έτοιμο την ερχόμενη Δευτέρα. Η λύση για απογευματινή λειτουργία, στο χώρο άλλου σχολείου, δεν είναι η ενδεδειγμένη. Δημιουργείται ένα τεράστιο ζήτημα για τις οικογένειες των μαθητών. Οι περισσότεροι γονείς εργάζονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα με το πού θα πάνε τα παιδιά τις πρωινές ώρες. Μία αποδεκτή, από όλους, λύση -όπως μας ανέφεραν ο διευθυντής, αλλά και οι ίδιοι οι δάσκαλοι που ήταν παρόντες- είναι η μετάβαση σε χώρο που θα μπορούσε να παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας, όπως έγινε με το 2ο ΕΠΑΛ στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Ζητάμε να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε μαθητές και γονείς να ξεκινήσουν όσο πιο ομαλά γίνεται τη νέα σχολική χρονιά», σημειώνει η κ.Καραλαριώτου.

Η κ.Καραλαριώτου μετέβη σήμερα το μεσημέρι στο χώρο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, όπου την υποδέχθηκαν ο διευθυντής του σχολείου, Θωμάς Νιακόπουλος, οι δάσκαλοι της μονάδας και ο υπεύθυνος της τεχνικής εταιρείας, Γιώργος Ρουπακιάς και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών από τον σεισμό. Την κ.Καραλαριώτου συνόδευαν στην επίσκεψή της οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Αντώνης Πράπας, Δημήτρης Παπαποστόλου, Αθανάσιος Μαμάκος, Φώτης Τζατζάκης και Κώστας Βλαχούλης.

«Οι ζημιές που αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων, παρά τους δύο ελέγχους που προηγήθηκαν, αλλά και η καθυστέρηση ανάθεσης εκτέλεσης των εργασιών σημαίνουν πως οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 21ου Δημοτικού Σχολείου δεν θα ξεκινήσουν ομαλά την καινούρια χρονιά. Ζητάμε από όλες τις πλευρές να εξεταστεί και να προωθηθεί η λύση της μετάβασης μαθητών και δασκάλων σε χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο σε πρωινή βάρδια», σημειώνει η κ.Καραλαριώτου.

Στο εν λόγω σχολείο, για φέτος, έχουν εγγραφεί 228 παιδιά, ενώ τα περίπου 30 μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου (39ο) θα κάνουν μάθημα σε αίθουσες-κοντέινερ, που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες