ΛΑΡΙΣΑ

Καλογιάννης: Η Λάρισα πλέον ακούγεται σε διεθνές ιατρικό κοινό ως ιπποκρατική πόλη – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή 2021»

Φέτος στην εκδήλωση «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή 2021» που θα γίνει στην Λάρισα το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου συμμετέχουν φορείς που έχουν παγκόσμια απήχηση, όπως το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκρατικό Ίδρυμα της Κω, επισήμανε στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείο Λάρισας το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Λάρισα πλέον ακούγεται σε διεθνές ιατρικό κοινό ως ιπποκρατική πόλη.

Ειδικότερα ο δήμαρχος τόνισε πως: «Το 2017 ήταν όταν η πόλη με μια συλλογική προσπάθεια ξεκίνησε να υλοποιεί την σχέση της με τον Ιπποκράτη και την Ιπποκρατική ιδέα. Με σταθερά βήματα με τις εκδηλώσεις αλλά και την αφοσίωση των φορέων κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια που αποδίδει καρπούς. Έτσι φέτος συμμετέχουν φορείς που έχουν και παγκόσμια απήχηση, δύο τέτοιοι φορείς είναι το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκρατικό Ίδρυμα της Κω.

Η Λάρισα πλέον ακούγεται σε διεθνές ιατρικό κοινό ως ιπποκρατική πόλη. Το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, όπως ομιλίες καθηγητών, επισκέψεις σε μουσεία φοιτητών στο Β’ Αρχαίο Θέατρο αλλά και μία υψηλού επιπέδου πολιτιστική εκδήλωση. Ευχαριστώ θερμά όλους τους φορείς για την συνεργασία».

Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς, σημείωσε πως: «Η Περιφέρεια συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη από το 2017 που ξεκίνησε η διοργάνωση η οποία αποτελεί αφορμή να γνωρίσει κανείς το διαχρονικό και επίκαιρο λόγο του Ιπποκράτη «Κάλιον το προλαμβάνεις ή το θεραπεύειν» που τώρα με πανδημία αναδείχθηκε η ανάγκη πρόληψης (εμβολιασμοί)».

Με την σειρά του ο κ. Αθανάσιος Γιαννούκας (πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), τόνισε πως: «Στόχος είναι η Λάρισα να αναδειχθεί ως ιπποκρατική πόλη. Η έδρα της ιατρικής στη Λάρισα δίνει επιπλέον κύρος. Φέτος συμμετέχουν το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκρατικό Ίδρυμα της Κω. Θα μιλήσουν ομιλητές από Ιατρικούς Συλλόγους της Νέας Υόρκης, της Αυστραλίας και της Κύπρου. Επίσης το μουσείο του Ιπποκράτη παραμένει προτεραιότητα μας».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος σημείωσε πως: «Από το 2015 που ιδρύθηκε ο σύλλογος ο στόχος του είναι η ανάδειξη της σχέσης του με την πόλη μας».

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας τόνισε ότι: «Συνδιοργανώνουμε για πέμπτη χρονιά την «Αέναη Επιστροφή» προσπαθώντας να αναδείξουμε το έργο του Ιπποκράτη στην Λάρισα».

Ο κ. Πάνος Σάπκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, υπογράμμισε ότι η αντιδημαρχία προσπαθεί πάντα να αναδείξει όπως μπορεί ένα καλλιτεχνικό έργο να εμπνευστεί από τον Ιπποκράτη».

Τέλος ο σκηνοθέτης κ. Κώστας Λαμπρούλης είπε: «Φέτος η παράσταση θα περιλαμβάνει αποκλειστικά επιστημονικά κείμενα. Αφορμή τα διαχρονικό έργο του Ιπποκράτη όπως αναδείχθηκε φέτος με την πανδημία».

 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων “Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή 2021”

Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021

19:00 – 21:00 Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Απόδοση του όρκου του Ιπποκράτη από πτυχιούχους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

*Η εκδήλωση είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19.

Όλοι οι θεατές θα προσέλθουν στο χώρο με μάσκα. Δεν επιτρέπονται όρθιοι.

Προϋπόθεση για την παρουσία στην εκδήλωση είναι η συνεννόηση με τη Γραμματεία του Τμήματος . Υπάρχει περιορισμός στο αριθμό των ατόμων που θα παρευρεθούν και προϋπόθεση εμβολιασμού ή διαγνωστικού τεστ.

Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021

10:00 – 10:30  Επίσκεψη στο Μνημείο του Ιπποκράτη

11:30 – 13:00  Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

18:30 – 19:00  Αποκάλυψη αντιγράφου αγάλματος του Ιπποκράτη, δωρεά του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, στο αίθριο (φουαγιέ) του κτιρίου της Ιατρικής στη Βιόπολη μπροστά από το Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» και φύτευση πλατάνου στον κήπο του κτιρίου της Ιατρικής.

Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021

Αύλειος χώρος του Μύλου του Παππά

19:30 – 20:15 Χαιρετισμοί

κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

κ. Απόστολος Καλογιάννης, Δήμαρχος Λαρισαίων

κ. Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφερειάρχης Αττικής

κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, Πρόεδρος Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κώ, τ. Υπουργός

Καθ. κ. Αθανάσιος Δ. Γιαννούκας, Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Ιπποκράτης»

Διαδικτυακά

κ. Μαρίνης Πιρπιρής, Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Αυστραλίας

κ. Παναγιώτης Μανώλας, Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ν. Υόρκης

κ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, Πρόεδρος Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου

Mr. Mustafa Suleiman, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, Ainshams University, Cairo, Egypt

20:15 – 21:00 Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας προς τιμήν του Ιπποκράτη “ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ”.

20:15 – 20:30 Εισαγωγική ομιλία: “Η επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα” κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας, Πρόεδρος Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»

20:30 – 21:00 Κεντρική ομιλία: “Ιπποκρατική Ιατρική” Oμότιμος Καθηγητής κ. Στέφανος Γερουλάνος

21:00 – 22:30 Καλλιτεχνική Παράσταση «Περί Ανέμων» από το Συνεργείο του Μουσικού Θεάτρου

Η διοργάνωση έγινε από:

Το Τμήμα Ιατρικής ΣΕΥ ΠΘ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, τον σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ίδρυμα της Κω.

*Η εκδήλωση είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (covid-19).

Όλοι οι θεατές θα προσέλθουν στο χώρο με μάσκα. Δεν επιτρέπονται όρθιοι.

Όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση πρέπει να έχουν προμηθευτεί τη σχετική πρόσκληση από τα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού (Μύλος του Παππά, ισόγειο, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου έως την Παρασκευή 3/9/2021από τις 10:00 -13:00).

Χωρίς την πρόσκληση δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες