ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χαρούμενες φωνές πλημμύρισαν τους Παιδικούς Σταθμούς της Λάρισας – Με τις ευλογίες του Ιερώνυμου και παρουσία του δήμαρχου ο αγιασμός στον 6ο (φωτο – βίντεο)

Με την βοήθεια του Θεού άνοιξαν επίσημα τις πόρτες τους στα παιδάκια οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων σήμερα το πρωί της Πέμπτης με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού και για την φετινή σχολική χρονιά.

Μάλιστα στον 6ο Παιδικό Σταθμό ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σωτήρη Βούλγαρη και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων κας Στ. Μπαξεβάνου.

Μάλιστα ο δήμαρχος σημείωσε πως σύντομα μόλις ξεκινήσει η  λειτουργία του Παιδικού Σταθμού της Ανθούπολης, ο δήμος θα φτάσει τους 27 Παιδικούς Σταθμούς.

Οι γονείς ξεκίνησαν την χρονιά με συγκρατημένη αισιοδοξία ενώ τα παιδιά με την αθώα αφέλειά τους πλημμύρισαν τον χώρο με τις χαρούμενες φωνούλες τους, έχοντας ωστόσο μάθει και εκείνα να ζουν ήδη με την πανδημία και τα μέτρα προστασίας που εφαρμόζονται για την ασφάλειά μας.

Στα παιδιά μοιράστηκαν παγουρίνο και διάφορα δωράκια ενώ οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να συνοδεύσουν τα παιδιά τους και κατόπιν να μιλήσουν με τις παιδαγωγούς, να ενημερωθούν για θέματα λειτουργίας των παιδικών σταθμών και να ξεναγηθούν στο χώρο όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά τους, τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω Covid, χωρίς την παραμονή των παιδιών για περαιτέρω φιλοξενία

Τις δύο (2) πρώτες εβδομάδες, θα ακολουθήσει πρόγραμμα προσαρμογής των νέων παιδιών, με παραμονή την πρώτη εβδομάδα για 3 ώρες, τη δεύτερη εβδομάδα για 4 ώρες, χωρίς να αποκλείεται η παραμονή τους για όλο το ωράριο μετά από επιθυμία των γονέων.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των παιδικών σταθμών είναι από τις 07:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., με ώρα προσέλευσης από 07:00 π.μ.- 09:00 π.μ. και ώρα αναχώρησης από 13:15 μ.μ. έως 16:00 μ.μ.

Δείτε σε βίντεο τα μηνύματα του Μητροπολίτη και του δημάρχου:

Δείτε φωτογραφίες:

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες