ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Συγκέντρωση και αναστάτωση στο ΠΓΝΛ – Για «μπάχαλο» κάνουν λόγο εργαζόμενοι σχετικά με το μέτρο της αναστολής – Καθιστική διαμαρτυρία (φωτο)

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι σχετικά με το μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Αυτή την ώρα μερίδα εργαζομένων παραμένουν κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία έξω από το γραφείο της διοίκησης.

Για «μπάχαλο» κάνει λόγο σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΓΝΛ κ. Κώστας Λαρίσης, συμπληρώνοντας: «Συνάδελφοι που δεν έχουν εμβολιαστεί βρίσκονται ήδη μέσα στο νοσοκομείο και εργάζονται ενώ σε μερίδα άλλων συναδέλφων δεν τους επετράπη να συνεχίσουν την εργασία τους. Αυτό γίνεται παράνομα κατά την γνώμη μας, καθώς δεν υπάρχει από την διοίκηση κάποιο έγγραφο σε εργαζόμενο που να τίθεται σε αναστολή. Ζητήσαμε από την αστυνομία να γίνει καταγραφή του περιστατικού και μας είπαν ότι θα έρθουν, αλλά τελικά δεν ήρθε κανείς, τελικά μας είπαν ελάτε εδώ να το καταγγείλετε. Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στο νοσοκομείο, αναμένουμε τις εξελίξεις…». 

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα ΠΓΝΛ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού αναφέρει τα εξής:

Σήμερα 1 Σεπτεμβρίου άρχισαν τα προεόρτια ενός μπάχαλου στο ΕΣΥ με αποκλειστική ευθύνης της Κυβέρνησης, που νομοθέτησε τον ν. 4820/21 της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των υγειονομικών.

Είχαμε ενημερώσει Διοίκηση Νοσοκομείου και ΥΠΕ, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δήμαρχο Λαρισαίων, Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου βουλευτές ν. Λάρισας όλων των κομμάτων και πολιτών της Λάρισας, για την προχειρότητα του νόμου αλλά και τις παρενέργειες που θα προκληθούν από την εφαρμογή του. Αποδείχτηκε ότι το πολιτικό σύστημα αλλά και οι υπηρεσίες που το στηρίζουν δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την ομαλή λειτουργία του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα από το πρωί οι συνάδελφοι χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες.

Αυτούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο παρ όλο που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, αλλά κι αυτούς που τους αρνήθηκαν παρανόμως να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους χώρους εργασίας τους γιατί δεν υπήρξε καμία διαπιστωτική πράξη του Διοικητή που να τους θέτει σε αναστολή εργασίας λόγω με εμβολιασμού. Οι εργαζόμενοι για να μην κατηγορηθούν ότι αρνήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους , ζήτησαν να καταγράφει η παρουσία τους από την αστυνομία κι ότι δεν τους επιτράπει να εργαστούν αφού δεν είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας με διαπιστωτική πράξη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Από την επιτροπή αγώνα έγιναν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες στο τηλ κέντρο της αστυνομίας και στο αστυνομικό τμήμα, λήφθηκε η διαβεβαίωση ότι θα μεταβεί περιπολικό για καταγραφή του συγκεκριμένου θέματος. Όμως ενώ είχαν περάσει ήδη δυόμιση ώρες από την πρώτη καταγγελία μας δεν εμφανίστηκε κανένα περιπολικό. Στην τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας ανέφεραν ότι δεν θα έρθουν για την καταγραφή της καταγγελίας μας, κι αν θέλουμε να πάμε οι ίδιοι στο αστυνομικό τμήμα.

Αυτό αποτελεί κοροϊδία και οφείλουμε να το καταγγείλουμε. Επειδή είχαμε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο μη προσέλευσης αστυνομικής δύναμης για την καταγραφή του συμβάντος, οι συνάδελφοι κατέθεσαν αίτηση στο πρωτόκολλο που αναφέρει ότι δεν τους επιτράπει η εργασία κι ας μην είχε υπογραφεί διαπιστωτική πράξη αναστολής εργασίας τους. Από την επιτροπή αγώνα ΠΓΝΛ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού αποφασίστηκε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Διοίκησης σε αναμονή της παράδοσης των εγγράφων αναστολής εργασίας. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι αν δεν υπάρξει αναστολή του νόμου τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του, θα πλήξουν όλους τους εργαζόμενους του ΠΓΝΛ, εμβολιασμένους και ανεμβολιαστους, αλλά κυρίως τους χρήστες υγείας. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εμμονή τους να υλοποιήσουν τον νόμο της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς και τις συνέπειες που απορρέουν από τον νόμο αυτό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες