ΛΑΡΙΣΑ

ΕΚΛ: «Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση» – Νέα συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη (βίντεο και φωτό)

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση των νέων εργαζομένων ζητά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, στην Κεντρική πλατεία και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας καλεί σε εγρήγορση όλους τους εργαζόμενους για το επόμενο διάστημα, ενώ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση-κάλεσμα, την ερχόμενη Τρίτη, στις 7.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας.

Στην ομιλία του, από το βήμα στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Γιάννης Σκόκας σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την αντιλαϊκή επίθεση φέρνοντας το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για ψήφιση στη Βουλή, αύριο Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη.

Ο στόχος είναι να ριχτούν τα αποθεματικά της επικουρικής ασφάλισης στον τζόγο του χρηματιστηρίου για να για να χρηματοδοτηθούν οι νέες επενδύσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Οι εισφορές που θα πληρώνει ο κάθε νέος
ασφαλισμένος από 1-01-2021 θα τοποθετούνται μέσω του «ατομικού κουμπαρά» σε χρηματιστηριακά προϊόντα μικρού-μεσαίου ή μεγάλου ρίσκου. Αυτό σημαίνει πως κανένας δεν θα γνωρίζει αν και πόσο επικουρική σύνταξη
θα πάρει. Το μόνο σίγουρο είναι μόνο το πόσο θα πληρώνει . Αυτή είναι η ουσία του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση.

Αυτό δεν αφορά μόνο την επικουρική καθώς ανοίγει ο δρόμος για την καθολική εφαρμογή και στην κύρια ασφάλιση. Θέλει να φέρει ένα ακόμη σαρωτικό χτύπημα στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα. Για να μετατραπεί η ασφάλιση από κοινωνική σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου ανάλογα με το εισόδημά του.

Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Η μετατροπή της ασφάλισης σε ατομική υπόθεση στηρίζεται σε όλους τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αποτελεί εφαρμογή του νόμου – λαιμητόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν. του «ψαλιδοχέρη» Κατρούγκαλου) που έβαλε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίστηκε δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια ασφαλιστικών εταιρειών. Ο νόμος αυτός παρέμεινε αλώβητος επί ΝΔ, καθώς ολόκληρη η αρχιτεκτονική του όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά πλαισιώθηκε με νέες διατάξεις στην ίδια κατεύθυνση και παράλληλα καλύφθηκαν και τα όποια νομικά κενά.

Είναι μονόδρομος η πάλη όλων των εργαζόμενων και των συνταξιούχων απέναντι και σε αυτή τη λαίλαπα, με μέτωπο στη στρατηγική των κεφαλαιοκρατών που θέλει την ασφάλιση «αναπτυξιακό εργαλείο», ένα ακόμα μέσο συγκέντρωσης πακτωλών κλεμμένης υπεραξίας από τους εργαζόμενους.

Μονόδρομος, επίσης, είναι να κάνουν πέρα όλους εκείνους που έχουν στηρίξει έμπρακτα την ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συνδικαλιστικές του δυνάμεις μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, η ηγεσία της ΓΣΕΕ που έχει συμφωνήσει με τον ΣΕΒ την ίδρυση Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου, και να παλέψουν για δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση, ως σύγχρονη ανάγκη.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με την τωρινή επίθεση στους μισθούς, στις συλλογικές συμβάσεις, στην αλλαγή προς το χειρότερο στις εργασιακές σχέσεις. Είναι η συνέχεια πάνω στους συνεχομένους αντεργατικούς νόμους που έχει φέρει ως τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και οι οποίοι θα ακυρωθούν στην πράξη μέσα στους χώρους δουλειάς και στη ζωή.

Απαιτούμε :
1. Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
2. Κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
3. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ .
4. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία. »

Δείτε βίντεο και φωτό:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες