ΛΑΡΙΣΑ

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 1,9 εκατ. ευρώ σε Συκούριο, Πουρνάρι και Καλοχώρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών που διαπερνούν έξι ρέμματα στη Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλιας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για καθαρισμούς (αποκατάσταση, διαμόρφωση κλπ) πέντε ρεμάτων σε Συκούριο, Πουρνάρι και Καλοχώρι, συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες μας δρομολογούμε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε ρέματα συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων σε Συκούριο, Πουρνάρι και Καλοχώρι » δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη. Προχωράμε σε έργα ουσίας, προστατεύοντας ανθρώπους, περιουσίες, υποδομές και το περιβάλλον. Παράλληλα με τα έργα μας συντηρούμε και δημιουργούμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα ρέματα που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες

Ειδικότερα εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα εξής ρέματα: Στο Μεγάλο Ρέμα (Συκουριώτης) ο οποίος διασχίζει τις κοινότητες, Συκουρίου, Όσσας και Καλοχωρίου και καταλήγει στην αρχαία Λίμνη Νεσωνίδα (συνολικού μήκους περίπου 7 χιλιόμετρων). Για την αρχαία Λίμνη Νεσσωνίδα , διευκρινίζεται πως, εκτός του καθαρισμού στην είσοδο θα γίνει και μερική διαμόρφωση στο εσωτερικό της λεκάνης σε σημεία που έχουν επιχωματωθεί με φερτά υλικά και εμποδίζουν την ομαλή ροή προς τον υπερχειλιστή.

Στο Λιβαδόρεμα που βρίσκεται ανάμεσα στο Πουρνάρι και στο Συκούριο και τέμνει τον επαρχιακό δρόμο Συκουρίου – Ευαγγελισμού. Εκεί προβλέπεται ο καθαρισμός του ανάντι περίπου στα 800 μέτρα και κατάντη περίπου στο 1, 5 χιλιόμετρο κυρίως στην υφισταμένη γέφυρα . Στο ρέμα Τσανταρλή Λάκκος που βρίσκεται μετά την τοπική κοινότητα Πουρναρίου προβλέπεται ο καθαρισμός ανάντι περίπου στα 300 μέτρα και κατάντη περίπου άλλα τόσα με ιδιαίτερη έμφαση στην υφισταμένη γέφυρα. Στο ρέμα Παλιοκαρυά που βρίσκεται μετά την τοπική κοινότητα Πουρναρίου στην Ελάτεια προβλέπεται ο καθαρισμός ανάντι περίπου στα 700 μέτρα και κατάντη περίπου στα 400 μέτρα .Τέλος στα ρέματα Μπουλοβάνας και Καλογερικιάς, που βρίσκονται εντός της κοινότητας Σπηλιάς προβλέπεται ο καθαρισμός κυρίως από φερτά υλικά και τεχνικές παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 1 χλμ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες