ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Diana’s Club & restaurant στον Πλαταμώνα: Το ένα από τα δύο πιο κοσμικά καλοκαιρινά κέντρα διασκέδασης σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα στα ‘80s

Πάνω στην παλιά εθνική οδό Λαρίσης – Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλαταμώνα και ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο Maxim, επί εποχής διαχείρισης Θεοδωρόπουλου, στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 ανοίγει το κέντρο διασκέδασης Diana σε ένα διώροφο κτίριο που αποτελούνταν από το γνωστό σε όλη τη βόρεια Ελλάδα restaurant και το Diana’s Club, την περιβόητη ντισκοτέκ της εποχής. Ιδιοκτήτες του, οι Θεσσαλονικείς Βασίλης Πουλιόπουλος και ο γιος του Ηρακλής.

Στο ισόγειο λειτουργούσε το εστιατόριο και η ντισκοτέκ και στον πρώτο όροφο υπήρχαν δωμάτια τα οποία χρησιμοποιούσαν οικογενειακοί φίλοι και εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Το χαρακτηριστικό για την αρχιτεκτονική του κτίριο υπάρχει και σήμερα το οποίο, μετά από πολλά χρόνια που παρέμεινε εγκαταλελειμμένο, πωλήθηκε και μετατράπηκε σε ιδιόκτητη εξοχή κατοικία.

Οι παλιότεροι Λαρισαίοι που είχαν την τύχη να το ζήσουν στις χρυσές εποχές του μιλούν για το πιο σικ και κοσμικό disco restaurant το οποίο ξεχώριζε όχι μόνο στην Πιερία αλλά υπήρξε σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. Δύο ήταν τα εκλεκτά καλοκαιρινά κέντρα της εποχής, το Diana και η Λαγουδέρα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Στο εστιατόριο του Diana πήγαινε η καλή κοινωνία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης για δοκιμάσει τις σπεσιαλιτέ του, το μπιφτέκι ως κυρίως πιάτο, και την πουτίγκα με τη γαλλική συνταγή όπως έλεγε ο Βασίλης Πουλιόπουλος, ένας από τους καλύτερους σεφ επίσης σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. Για αυτό το μπιφτέκι και την πουτίγκα γινόταν μάχη κάθε βράδυ θυμούνται ο Δημήτρης Ντελής και ο Γιάννης Ιωαννίδης που τότε δούλευαν στο Diana, ο πρώτος ως σερβιτόρος και ο δεύτερος ως μπάρμαν. «Ο Ντελής μπορούσε να φάει φόρμες ολόκληρες με πουτίγκα και γω έψαχνα να εξασφαλίσω ένα πιάτο με μπιφτέκι κάθε βράδυ. Ο Πουλιόπουλος έκανε δήθεν ότι μας κυνηγούσε, ενώ μας αγαπούσε τρελά και μας είχε σαν παιδιά του» θυμάται γελώντας ο Γιάννης Ιωανίδης. Περιττό, να αναφέρω ότι όταν συναντηθήκαμε οι τρεις μας για μου μιλήσουν για το Diana, έκαναν σαν μικρά παιδιά, βουτώντας κατά σαράντα χρόνια στο παρελθόν…

Δίπλα στο εστιατόριο, το οποίο είχε τζαμαρία και έβγαζε τραπέζια στην αυλή, προς τη πλευρά του ρέματος, που υπάρχει μέχρι και σήμερα, ήταν το Diana’s Club, η γνωστή ντισκοτέκ, στην οποία επίσης μαζευόταν ο «καλός» κόσμος και οι γλετζέδες της εποχής με Λαρισαίους θαμώνες τον Γιώργο Παπαντάκο, αλλά και τον Στέλιο Σάρρο, τον Τάσο Μιναρετζή, τον Βασίλη Καζάνα και την παρέα τους. Το μαγαζί ήταν στέκι άλλωστε χαρακτηριστικών παρεών από Λάρισα και Θεσσαλονίκη που συχνά κάνανε prive πάρτι. Η είσοδος αυστηρή, κρατούσε το κοσμικό επίπεδο που επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες τους.

Σε αυτό το ζενίθ της κοσμικότητας των 80s, ο κόσμος έπινε τα κοκτέιλ της εποχής… Τεκίλα Sunrise, Αlexander και Fruit Pans που είχαν αρχίσει να παροπλίζουν τα βερμούτ, τα μαρτίνι και το Campari. Ο Ιωαννίδης πήγαινε στο μανάβη στον Παντελεήμονα για να προμηθευτεί φρούτα καθημερινά και ετοίμαζε κανάτες έτοιμες με τα βασικά υλικά για τα ως άνω κοκτέιλ και την ώρα της παραγγελίας πρόσθετε τη σόδα, τη βότκα και ότι άλλο χρειαζόταν για να προλάβει να εξυπηρετήσει τον όγκο των παραγγελιών. Προς το τέλος της βραδιάς τον ρωτούσε ο Ντελής τι έχουν ακόμη έτοιμο στην παραγωγή και κατάφερνε να πείσει τους πελάτες με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο να παραγγείλουν αυτό που ήθελε… Αυτά σχολιάζει ο Ιωαννίδης και ο Ντελής γελάει… και περιγράφει τα ποτήρια υπερπαραγωγή για τα κοκτέιλ της εποχής με τα περίεργα καλαμάκια, τις χάρτινες ομπρέλες και τα διακοσμητικά στικ. Τα απλά ποτά είχαν 280 δρχ., τα ουίσκι 300 και τα σπέσιαλ 350 δρχ., ενώ τα κοκτέιλ κόστιζαν 400 δρχ.!

Τους ζητάω φωτογραφίες και αρχίζουν να ψάχνουν ποιος θα μπορούσε να έχει ακόμη την χαρακτηριστική φωτογραφία με τον Ντελή να φοράει άσπρη ολόσωμη φόρμα με τη χρυσή λαμέ γραβάτα;… Υπήρχε μια τρέλα και μια εκκεντρικότητα στο περιβάλλον του μαγαζιού, στο οποίο δούλευαν οι καλύτεροι μπάρμαν και djs από τη Θεσσαλονίκη που με τις μουσικές τους ξεσήκωναν τον κόσμο να χορέψει την κυκλική πίστα που υπήρχε στο κέντρο της Diana με τα φωτορυθμικά της εποχής ενώ γύρω γύρω ήταν στημένα τραπέζια και καρέκλες και προβολείς φώτιζαν τα δέντρα στο διπλανό ρέμα…

Εύη Μποτσαροπούλου

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες