ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση στην Τσαριτσάνη στα πλαίσια του 47ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η εκδήλωση στα πλαίσια του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην Τσαριτσάνη.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζονται τα εξής: “Η εκδήλωση άνοιξε με συζήτηση που είχε θέμα, «για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά. Με το ΚΚΕ μπροστά για το σοσιαλισμό- κομμουνισμό».

Στη συζήτηση έγιναν παρεμβάσεις από τον Χάρη Νούσια, μέλος του ΤΓ Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, τη Βάσω Σβάρνα και τη Στεριανή Σιούλα, μέλη του Γραφείου του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
Στις παρεμβάσεις τους, επισήμαναν μεταξύ άλλων πως, «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν στέκονται μοιρολατρικά απέναντι στο φαινόμενο ούτε χύνουν “κροκοδείλια δάκρυα”, όπως τα αστικά κόμματα. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με όλες τους τις δυνάμεις στην κοινωνία και το εργατικό – λαϊκό κίνημα, διεκδικούν ολοκληρωμένη πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη και έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χρήστη σήμερα και τα αίτια που τον έστρεψαν σ’ αυτήν την επιλογή.

Διεκδικούμε με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κάθε άνθρωπος που βαδίζει στο μονοπάτι των ναρκωτικών να έχει τη δυνατότητα να ξαναβαδίσει στο μονοπάτι της κοινωνικής ζωής και δράσης. Διεκδικούμε μια κεντρικά σχεδιασμένη, δημόσια και δωρεάν για όλους αντι-ναρκωτική πολιτική, στραμμένη στις αιτίες του φαινομένου στις δοσμένες κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις και όχι μια αποσπασματική διαχείριση του προβλήματος που έχουμε τις τελευταίες δεκαετίες.

Στην πάλη ενάντια στην τοξικοεξάρτηση καλούμε τους νέους και τις νέες που πειραματίζονται με τα ναρκωτικά, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στην πρόληψη και τη θεραπεία, όλους όσοι βιώνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα από “πρώτο χέρι”, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Κοδέλλας, μέλος του ΚΣ και γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως, «με παρακαταθήκη την πρωτοπόρα δράση μας όλο αυτό το διάστημα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας και δράσης από τα κάτω, μέσα στα σωματεία και τους φορείς του κινήματος, μακριά από λογικές ανάθεσης και καλλιέργειας «ξαναζεσταμένων» αυταπατών ότι μια άλλη κυβέρνηση, στο πλαίσιο αυτού του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας, θα φτιάξει τα πράγματα. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, το ίδιο το περιεχόμενό του μπορεί να δώσει απαντήσεις στους προβληματισμούς που υπάρχουν – ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες – «για σωτήρες που δεν ήρθαν», «για τις καλύτερες μέρες που δεν έζησαν», ενώ την ίδια στιγμή έκαναν «θυσίες και υπομονή», όπως τους έλεγαν οι κυβερνήσεις και τα υπόλοιπα αστικά επιτελεία. Τους καλούμε να συζητήσουμε, μακριά από τον παραμορφωτικό φακό που διαμορφώνουν τα επιτελεία του συστήματος για τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ, να δράσουμε από κοινού. Οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις γύρω μας «φωνάζουν» ότι σήμερα μπορείς να ζεις πραγματικά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι να παλεύεις με κλαριά για να σώσεις τη ζωή σου! Πως για να γίνει αυτό χρειάζεται να τολμάς, να πηγαίνεις «κόντρα στις υποδείξεις» και το ρεαλισμό του «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική» πέρα από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Πως πρέπει να προχωράς μπροστά, με σχέδιο και οργάνωση, να μην εναποθέτεις τις ελπίδες σου σε ό,τι έχει δοκιμαστεί με τραγικές επιπτώσεις για το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Να αγωνίζεσαι καθημερινά ενάντια στην κάθε είδους καταπίεση, στους οικονομικούς καταναγκασμούς που κατακλύζουν μια κοινωνία σε βαθιά σήψη και παρακμή. Να αγωνίζεσαι για τον σοσιαλισμό, την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας»!

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα με τίτλο “Τα ρεμπέτικα που αγαπήσαμε” , με τους Θεολόγη Σίκαλο, Πάνο Κράια, Δημήτρη Πατούλια και τον Δημήτρη Κεχαγιά .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις