ΛΑΡΙΣΑ

Τίμησαν τον Άγιο Φανούριο στην Ελάτεια

Τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου Μεγαλομάρτυρα και Νεοφανούς τιμά η Εκκλησία και στην Ελάτεια πανηγύριζε το φερώνυμο εξωκλήσι, στην είσοδο του χωριού, όπου χθές το απόγευμα 26 Αυγούστου στις 7:30΄ εψάλη πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του π. Δωροθέου μετά του π. Πορφυρίου ιερέα της ενορίας της Ελάτειας. Στο κήρυγμά του ο π. Δωρόθεος, αναφέρθηκε στο βίο και την αγάπη Χριστού του Αγίου. Προτρέποντας όλοι μας να προσευχόμαστε με την Καρδιά μας και όχι με τα χείλη μας.

Σήμερα, Παρασκευή 27 Αυγούστου, στο εξωκλήσι του Αγίου Φανουρίου, τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, λειτουργούντος του π. Πορφυρίου. Στη σύντομη ομιλία του, ο π. Πορφύριος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους λοιπούς επισήμους και πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τις λατρευτικές εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που βοήθησαν στο διακόνημα των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Ξεχωριστή αίσθηση κατά τον εσπερινό και ανήμερα της εορτής του Αγίου Φανουρίου προκάλεσαν οι δεκάδες φανουρόπιτες που πρόσφεραν οι πιστοί στη μνήμη του Αγίου. Ο Άγιος Φανούριος είναι στη λαϊκή μας παράδοση μέγας ευρέτης απολεσθέντων αντικειμένων και οι πιστοί προσφέρουν μία φανουρόπιτα ζητώντας από τον Άγιο να τους φανερώσει τα απολεσθέντα.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, κ. Αθανάσιος Καραναστάσης και κ. Νίκος Μητσογιάννης, οι Πρόεδροι Γόννων, Ελάτειας και Συκουρίου κ. Γιώργος Μπανιώρας, κ. Γιάννης Ζάρρας και κ. Μιχάλης Γκουντής, αντίστοιχα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Τζέκας και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι Ελάτειας κα Στυλιανή Κίτσιου και κ. Δημήτρης Βασιλείου και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες