ΛΑΡΙΣΑ

Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ Πανεπιστημιακού ΓΝ Λάρισας: «Να αποσυρθεί το εκβιαστικό μέτρο της αναστολής εργασίας»

Να αποσυρθεί το εκβιαστικό, όπως το χαρακτηρίζουν, μέτρο της αναστολής εργασίας ζητούν ιατροί του ΕΣΥ του ΠΓΝ Λάρισας. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ ΠΓΝ Λάρισας, «πρώτη η ΟΕΝΓΕ τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας του εμβολιασμού, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του εμβολίου ως μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία κόντρα στα αντιεπιστημονικά φερέφωνα των αρνητών και των συνωμοσιολόγων.

Οι όροι αναγκαιότητα και υποχρεωτικότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση ταυτόσημοι. Η πολιτεία παραμένοντας για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων, δεν προσπάθησε να πείσει ένα μέρος των υγειονομικών να εμβολιαστεί. Η πλειονότητα των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν είναι αρνητές των εμβολίων, έχουν άποψη επί του θέματος, παρ’ όλα αυτά παραμένουν επιφυλακτικοί και σαφώς τρομοκρατημένοι για τις τυχόν παρενέργειες που διαρρέονται σκοπίμως από διάφορες πηγές.

1) Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το εκβιαστικό μέτρο της αναστολής εργασίας, μέτρο που θα οδηγήσει στο κλείσιμο κλινικών-τμημάτων, σε εξουθένωση του ΕΣΥ και στην οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών.

2) Καλούμε την Ιατρική Σχολή της Λάρισας, το Επιστημονικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Λοιμώξεων να συγκαλέσει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς του ΠΓΝΛ σε συνάντηση για άμεση συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Μπροστά στο 4ο κύμα πανδημίας και σε ένα νέο επικείμενο πόλεμο κανείς δεν περισσεύει!»

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες