ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης ο Λαρισαιός Θάνος Μαργαρίτης – Με την υποστήριξη της Exalco

Μοναδικές εικόνες, εμπειρίες και το ασύλληπτο συναίσθημα της ανάβασης στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, μεταφέρει από το Elbrus στην οροσειρά του Καυκάσου ο Λαρισαίος ορειβάτης Θάνος Μαργαρίτης, ο οποίος ολοκλήρωσε χθες με επιτυχία μία ακόμη ορειβατική αποστολή, αυτή τη φορά στα 5.642μ.

Με την υποστήριξη της Exalco και με προορισμό το Elbrus, το υψηλότερο όρος του Καυκάσου και το ψηλότερο σημείο της Ευρώπης, o Λαρισαίος ορειβάτης ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες το ταξίδι του από το Ελ. Βενιζέλος και προορισμό την πόλη MineralnyeVody της Ρωσίας.

Έπειτα από τρεις ημέρες εγκλιματισμού στα 3.840 μ., το μετεωρολογικό έδωσε το τέλειο «παράθυρο» για την κορυφή και η ορειβατική αποστολή ξεκίνησε την ανάβαση, στις 11 το βράδυ. Όπως σημειώνει ο ίδιος στην «Ε», η ανάβαση έγινε σε χιονισμένο τερέν με την κλίση του εδάφους να φτάνει στις 42 μοίρες, ενώ η θερμοκρασία ήταν στους -10 βαθμούς με αίσθηση -18 βαθμούς. Έπειτα από 10 ώρες ανάβασης ο Θάνος Μαργαρίτης στάθηκε στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, από όπου μπόρεσε να ….ατενίσει την επόμενη κορυφή της ορειβατικής του διαδρομής.

Η οροσειρά του Καυκάσου απλώνεται ανάμεσα στη Μαύρη και την Κασπία θάλασσα, έχει ανάπτυγμα 600 km και παρουσιάζει μεγάλο ορειβατικό ενδιαφέρον καθώς περιλαμβάνει πάνω από 12 κορυφές ψηλότερες από το Mont Blanc των Άλπεων!

Το όρος Elbrus είναι ένα κοιμώμενο ηφαίστειο που βρίσκεται μόλις 12 km πριν το γεωγραφικό όριο με την Ασία και με υψόμετρο 5.642m είναι το πιο ψηλό βουνό της Ευρωπαϊκής ηπείρου.

Κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξης ορειβατών από όλα τα μέρη του κόσμου, αφού εκτός των άλλων περιλαμβάνεται στο γνωστό «Seven Summits» world tour, που αποτελείται από αναβάσεις στις ψηλότερες κορυφές των ηπείρων της γης.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις