ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μέσα στο Σεπτέμβριο εξελίξεις για την κατεδάφιση του οικοδομικού τετραγώνου μπροστά από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για να μπουν… μπουλντόζες στο οικοδομικό τετράγωνο έμπροσθεν του μεγάλου αρχαίου θεάτρου της Λάρισας.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο onlarissa.gr ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του δήμου Λαρισαίων κ. Ντίνος Διαμάντος, «έχει ολοκληρωθεί πλήρως η νομοτεχνική διαδικασία. Βρισκόμαστε στο στάδιο πλέον της πληρωμής των Δικαιούχων συνιδιοκτητών με δεδομένο ότι, τα χρήματα υπάρχουν κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από το Πράσινο Ταμείο. Αποζημίωση από το Δήμο Λαρισαίων χωρίς να υπάρχει καμία εμπλοκή σε αποζημίωση από κανένα «τρίτο παρόδιο υπόχρεο».

Ο κ. Διαμάντος συνέχισε λέγοντας πως «ήδη προχωρήσει σε «εξώδικες» συμφωνίες αποζημίωσης με την πλειοψηφία των συνιδιοκτητών. Με απόφαση Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου και «δέσμευση» του συγκεκριμένου ποσού για κάθε ιδιοκτησία. Αυτό σημαίνει ότι, στη συνέχεια απόφαση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου εντός του Σεπτεμβρίου θα κάνει αποδεκτές τις συμφωνίες αυτές και θα δώσει εντολή στο ΠκΔ για κάθε ιδιοκτησία να πληρωθούν οι δικαιούχοι. Με την απόφαση του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου και από τη στιγμή που υπάρχει δεσμευμένο συγκεκριμένο ποσό συντελείται η απαλλοτρίωση σύμφωνα με τη νομοθεσία».

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα έχουμε πλήρη εικόνα για όλες τις ιδιοκτησίες οπότε, όσοι δεν προχωρήσουν σε εξώδικη συμφωνία θα αναμείνουν απόφαση «καθορισμού τιμής μονάδας» για να αποζημιωθούν. Με την έκδοση της απόφασης ολοκληρώνεται και για αυτούς η απαλλοτρίωση.

Σημειώνεται πάντως πως η διαδικασία της κατεδάφισης δεν θα γίνει μεμονωμένα, αλλά συνολικότερα, κάτι που σημαίνει πως για να ξεκινήσει θα πρέπει να διευθετηθεί το σύνολο των προαναφερθεισών εκκρεμοτήτων…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις