ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και τη «βοήθεια» του Θεού ανοίγουν οι χειμερινοί κινηματογράφοι στη Λάρισα

Για πολλούς Λαρισαίους η αγαπημένη εποχή είναι όταν η πόλη αρχίζει να ξαναζωντανεύει αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Θα δούμε από τη Δευτέρα την κίνηση στους δρόμους του κέντρου να αυξάνεται και μέχρι τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου η πόλη θα έχει πλέον ξαναμπεί στους κανονικούς ρυθμούς της.

Οι πιο χαρακτηριστικές «ενδείξεις» του τέλους της καλοκαιρινής ραστώνης εδώ και χρόνια στη Λάρισα είναι το άνοιγμα των φροντιστηρίων, της αγοράς τα πρωινά του Σαββάτου, με τα μεσημεριανά κρασιά και τσίπουρα που ακολουθούν, και εν τέλει το άνοιγμα των χειμερινών κινηματογράφων που μας εισάγουν γλυκά στο Φθινόπωρο λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία.

Και ενώ αυτές τις μέρες οι θερμοκρασίες στη Λάρισα έχουν πέσει παρωδικά, καθώς η πόλη περνάει ένα κύμα δροσιάς και η απόλυτα καλοκαιρινή ατμόσφαιρα μοιάζει να έχει ξεθωριάζει, οι αιθουσάρχες των χειμερινών κινηματογράφων της πόλης αποφάσισαν να ανοίξουν φέτος κάποιες μέρες νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η βιομηχανία της χειμερινής κινηματογραφικής αίθουσας πάτησε ένα παρατεταμένο pause, καθώς για 14 περίπου μήνες οι χειμερινοί κινηματογράφοι παρέμειναν ουσιαστικά σε αδράνεια. Από τις 12 Μαρτίου του 2020, με εξαίρεση μερικές ημέρες τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, η λειτουργία τους είχε ανασταλεί μέχρι την 1η Ιουλίου όπου και επιτράπηκε στους κινηματογράφους δωδεκάμηνης λειτουργίας να ανάψουν και πάλι τους προβολείς τους.

Μπορεί η επίσημη επανέναρξη των προβολών στης κλειστές αίθουσες να εντοπίζεται στις αρχές του Ιούλη, αλλά ουσιαστικά τώρα είναι το διάστημα που οι χειμερινοί κινηματογράφοι θα αρχίσουν να ξαναλειτουργούν ο ένας μετά τον άλλο ανά την Ελλάδα, ώστε οι φινεφίλ να ξαναζήσουν την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα και την ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία, που, όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία του να βλέπει κανείς ταινίες και σειρές στο Netflix από τον καναπέ του σπιτιού… σπορ στο οποίο επιδόθηκαν οι Έλληνες κατά τα πολύμηνα και αλληλεπικαλυπτόμενα lockdowns.

Και για όσους Λαρισαίους επιθυμούν να παρατείνουν όσο γίνεται τις καλοκαιρινές συνήθειες και μια χειμερινή κινηματογραφική αίθουσα δεν αποτελεί τόσο ελκυστική ιδέα, μπορεί ένας… «Άνθρωπος του Θεού» να τους πείσει! Αναφερόμαστε φυσικά, στην πολυσυζητημένη ταινία της Γελένα Πόποβιτς που αναμένεται να «σπάσει» ταμεία με το εξαιρετικό casting ηθοποιών που διαθέτει… Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη και πολλοί πολλοί άλλοι…

Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 26 Αυγούστου στα Victoria Cinemas, μόλις δύο μέρες μετά την πανελλήνια πρεμιέρα της στο 11ο Athens Open Air Film Festival η οποία θα γίνει παρουσία συντελεστών την Τρίτη, 24 Αυγούστου, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Με μια πολύ δυνατή ταινία λοιπόν, έχουμε την τύχη να ξεκινήσουμε φέτος την χειμερινή κινηματογραφική σεζόν στη Λάρισα, λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο για την πόλη, αλλά με αυξημένη προσδοκία μετά από τόσους μήνες που στερηθήκαμε την εμπειρία της κινηματογραφικής αίθουσας…

Υπενθυμίζεται ότι τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την είσοδο σε κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες, η πληρότητα των οποίων δεν μπορεί να υπερβαίνει του 85%, είναι:

  • η υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους 18 ετών και άνω (ισχύει 14 ημέρες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του εμβολιασμού) ή η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και έχει ισχύ 180 ημέρες μετά από αυτόν.
  • η δήλωση self-test, για τους κάτω των 18 ετών, την οποία υπογράφει ο γονέας ή ακόμα και μη έχων την επιμέλεια κηδεμόνας, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα.
  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες