ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γιαννακόπουλος για Τσιτσιπά: Να μη γίνει εξιλαστήριο θύμα εκτόνωσης της αγανάκτησής μας

Παρέμβαση για τις δηλώσεις του κορυφαίου Έλληνα τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, έκανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος. Ο κ. Γιαννακόπουλος ζητά από τους πολίτες να μην αποτελέσει ο Τσιτσιπάς εξιλαστήριο θύμα εκτόνωσης της αγανάκτησης, αλλά από την άλλη υπενθυμίζει πως οι αθλητικές προσωπικότητες πρέπει να διακατέχονται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γιαννακόπουλου: «Δεν γνωρίζω τα κίνητρα που οδήγησαν τον Στέφανο Τσιτσιπά στην άστοχη δήλωση περί εμβολίων, αλλά και στην διατύπωση της άποψης περί ελεύθερης νόσησης των νεαρών ατόμων, που άλλωστε είναι έξω από το γνωστικό του αντικείμενο.

Γνωρίζω όμως, πως αθλητικά πρότυπα που καθοδηγούν τη νέα γενιά θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να διακατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, που τους θαυμάζει, τους χειροκροτεί και αισθάνεται υπερήφανη για τις διεθνείς τους επιδόσεις. Μια κοινωνία μάλιστα που στη δεδομένη χρονική στιγμή δίνει την υπέρτατη των μαχών για να απαλλαγεί από την πανδημία, να πίσω τις  ζωές των μελών της, αλλά και να εξισορροπήσει την οικονομία.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει ο Στέφανος Τσιτσιπάς να αποτελέσει το “εξιλαστήριο θύμα”  εκτόνωσης της αγανάκτησης μας που απορρέει από την σχετική υστέρηση των εμβολιασμών, τη στιγμή μάλιστα που δεν καταφέραμε να σιγήσουμε καθαρές αντιεμβολιαστικές φωνές ορισμένων υγειονομικών, θρησκευτικών και πολιτικών στελεχών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις