ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι καταστροφές στη Λάρισα στο φως της ημέρας – Συντρίμμια άφησε πίσω του το μπουρίνι – Όλη η Πυροσβεστική στους δρόμους (Δείτε φωτογραφίες)

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας εκτός από τους απλούς πολίτες χθες βράδυ στη Λάρισα εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη με ισχυρότατους ανέμους και δυνατή καταιγίδα.

Δέντρα ξεριζώθηκαν, αντικείμενα «πετούσαν» στον αέρα, μέχρι και κομμάτια τοίχου από πολυκατοικία αποκολλήθηκαν. Μεγάλες ήταν οι καταστροφές σε αυτοκίνητα καθώς έπεσαν πάνω τους δέντρα ολόκληρα, καδρόνια, μέχρι και κομμάτια τοίχου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας ήταν σε συναγερμό μέχρι τις 4 περίπου τα ξημερώματα, καθώς είχε να αντιμετωπίσει 90 συμβάντα εξαιτίας της κακοκαιρίας, τα 70 εκ των οποίων στη Λάρισα και πολλά στην περιοχή της Ελασσόνας.

Και τα 20 οχήματα στη Λάρισα με τους 40 άνδρες βρισκόταν σε συμβάντα και χρειάστηκε να έρθει και βοήθεια ενός οχήματος με δύο άντρες από την Καρδίτσα.

Πολλοί πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ καθώς πολλές περιοχές της Λάρισας έμειναν για περίπου δυόμιση ώρες χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ εκτός από τις πτώσεις δέντρων δεκάδες αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν και από τεράστια κλαδιά δέντρων.

Εξάλλου, συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων εργάζονται από νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη κόβοντας δέντρα και κλαδιά από τα σημεία που επλήγησαν περισσότερο.

Ευτυχώς, δεν καταγράφηκαν τραυματισμοί παρά τις πολλές καταστροφές που προκλήθηκαν σε όλη την πόλη και στα περίχωρα.

Τον συντονισμό της μεγάλης επιχείρησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τη χθεσινή νύχτα ως επικεφαλής, είχε ο Περιφερειάρχης  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Ευάγγελος Φαλάρας, επίσης την επιχείρηση για την αντιμετώπιση των συμβάντων στην Λάρισα συντόνιζε ο Διοικητής Πυροσβεστικής του Νομού Λάρισας, Σάββας Τσολάκης σε συνεργασία με τον Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας Γεώργιο Βαρδάτσικο και τον Διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ Χρήστο Ζουναλή.

Δείτε φωτογραφίες από σήμερα το πρωί στη Λάρισα: 

Τεράστιες οι καταστροφές με τις πτώσεις δέντρων στο πάρκο του ΟΣΕ επί της Ηρ. Πολυτεχνείου

Ίδια εικόνα και στην πλατεία Πρωτομαγιάς

Πτώση δέντρου και κλαδιών και στο πάρκο δίπλα από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου επί της οδού Ιωαννίνων

Καθαρίστηκε νωρίς το πρωί η Κεντρική πλατεία Λάρισας από τα συνεργεία του δήμου, ωστόσο τα απομεινάρια θυμίζουν την χθεσινοβραδινή δύσκολη κατάσταση  

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες