Απόστολος Ράιδος

Για τους “υπερσύγχρονα εξοπλισμένους” Ρουμάνους πυροσβέστες και τα άλλα μυθεύματα…

Διάβασα κι εγώ, όπως πολλοί από εσάς, ένα κείμενο που κυκλοφορεί σε μορφή φωτογραφίας και αναφέρεται με διθυράμβους στους «σούπερ – ντούπερ» Ρουμάνους πυροσβέστες (τους οποίους ως Έλληνας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη βοήθεια) που ήρθαν να συνδράμουν στη μάχη κατά της φωτιάς, με εξοπλισμό τελευταίας γενιάς που δε διαθέτουν οι δικοί μας.

Διάβασα επίσης στο ίδιο κείμενο την άριστη οργάνωση και τα drone που διαθέτουν, καθώς και την απορία τους «γιατί δε σβήνουμε τη φωτιά με φωτιά».

Αντί να αναπαράξω αμάσητο αυτό το κείμενο, έκανα το αυτονόητο: Μίλησα με Πυροσβέστες, με ανθρώπους που είναι η δουλειά τους και γνωρίζουν το αντικείμενο.

Μου είπαν ότι ο εξοπλισμός αυτός είναι ο ίδιος που έχουν και οι δικοί μας της ΕΜΑΚ.

Μου είπαν ότι χαρτογραφήσεις με drone κάνει εδώ και χρόνια η ΕΜΑΚ.

Μου είπαν ότι ο τρόπος που ενεργεί η πυροσβεστική διαφέρει ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους.

Μου είπαν τέλος πως η μέθοδος «φωτιά με φωτιά», «απαιτεί μεγάλες εκτάσεις για να αποδώσει αποτέλεσμα κάτι που δεν έχουμε ως χώρα στις περισσότερες των περιπτώσεων…».

Στο δια ταύτα: Μην παπαγαλίζετε. Μην καταπίνετε αμάσητο ότι (τις περισσότερες φορές κακόβουλα) κυκλοφορεί στα social media και πολύ περισσότερο μην αναπαράγετε ανακρίβειες και ψεύδη.

Μη γίνεστε στρατηγοί της Πυροσβεστικής, λοιμωξιολόγοι, καθηγητές φαρμακευτικής, σεισμολόγοι κλπ. Μην κρίνετε χωρίς τις στοιχειώδεις απαιτούμενες γνώσεις.

Δεν προσφέρετε καμία ωφέλιμη υπηρεσία στην κοινωνία μας αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις