ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ατμόσφαιρα …«Πεκίνου» στη Λάρισα, μάσκες υψηλής προστασίας συστήνει η Περιφέρεια –  «Πέπλο» αιθαλομίχλης σε όλον τον κάμπο (φωτό)

«Πέπλο» αιθαλομίχλης έχει εξαπλωθεί από αργά χθες το βράδυ πάνω από τη Λάρισα, αλλά και όλον τον κάμπο, με την ατμόσφαιρα να γίνεται ιδιαίτερα αποπνικτική, ιδίως κατά τις σημερινές μεσημεριανές ώρες.

Ο καπνός από την πύρινη «λαίλαπα» που κατακαίει τη Βόρεια Εύβοια για έβδομη συνεχόμενη ημέρα έχει κατακλύσει τη θεσσαλική γη, με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν να δημιουργούν ένα εκρηκτικό και αποπνικτικό κλίμα τόσο μέσα και γύρω από την πόλη, όσο και στους γύρω οικισμούς.

Έντονη είναι και η οσμή καμένης γης που πλανάται στην ατμόσφαιρα, με αρκετούς πολίτες να αναρωτιούνται εάν βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια πυρκαγιά σε κοντινή απόσταση.

Χαρακτηριστικά να αναφερθεί πως αναφορές για το «πέπλο» καπνού και την απόκοσμη «ομίχλη» έχουν γίνει από την Ελασσόνα μέχρι και την …Καρδίτσα.

Οι ορεινοί όγκοι του Ολύμπου και του Κισσάβου έχουν «εξαφανιστεί» από το οπτικό πεδίο των κατοίκων στη Λάρισα και τα παράλια.

Δείτε φωτό:

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εκδηλωθεί φωτιά σε κανένα σημείο από την περιοχή ευθύνης των πυροσβεστικών δυνάμεων Θεσσαλίας.

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας υψηλής προστασίας απευθύνει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε όσους πολίτες θα πρέπει να κυκλοφορήσουν, ενώ συστήνει επίσης τη χρονική μετάθεση των μη απαραίτητων μετακινήσεων κατά τις βραδινές ώρες.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες