ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι ανησυχίες, οι προβληματισμοί και το μέλλον που οραματίζονται τέσσερις νεαροί Λαρισαίοι την κορωνοεποχή!

Η νεολαία παραμένει ανήσυχη και γεμάτη όρεξη για ζωή. Άλλοι δείχνουν πιο αισιόδοξοι, άλλοι μοιάζουν περισσότερο πεσιμιστές λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορωνοϊό, ωστόσο ένα κοινό πλάνο υπάρχει σε όλους: η φιλοδοξία και τα σχέδια για ένα καλύτερο μέλλον.

Το onlarissa.gr μίλησε με τέσσερις νέους Λαρισαίους σχετικά με το πως βλέπουν τα πράγματα στην εποχή μας, ποια τα σχέδιά τους για το μέλλον και αυτοί με τη σειρά τους άνοιξαν την καρδιά τους και μας μίλησαν για όλα.

Νίκος, 18 ετών, εν δυνάμει φοιτητής

Νίκο, ανησυχείς για το μέλλον σου;

«Η κατάσταση στο μέλλον είναι προς το παρόν για μένα άγνωστο πως θα εξελιχθεί διότι τα κρούσματα και τα μέτρα αλλάζουν δηλαδή υπάρχει μια συνεχείς αυξομείωση που καθιστά αβέβαιο το μέλλον. Η προσωπική μου άποψη είναι πως για τους ανεμβολίαστους θα υπάρχει μια δυσκολία διότι θα είναι αναγκαία η συχνή χρήση rapid test για την δουλειά τους εάν το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό στον τομέα τους και δεν χάσουν τις δουλειές τους, όπως και για την είσοδό τους σε καφετέριες, εστιατόρια και γενικά στην εστίαση. Αρκεί να μην υπάρξουν ακρότητες πάνω σε αυτό το θέμα και γίνει υποχρεωτικό στην λιανική και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο διότι τότε θα επικρατήσει ένα χάος. Ναι το πιστεύω ακράδαντα αυτό. Οπότε θα αφήσω τα γεγονότα από μόνα τους να μιλήσουν για μένα».

Πώς περνάς γενικότερα τώρα με την υπάρχουσα κατάσταση;

«Την συγκεκριμένη στιγμή με τα χαλαρά μέτρα που ισχύουν δηλαδή ανοιχτή εστίαση, γυμναστήρια και γενικά την αγορά, πήρα μια ανάσα διότι είμαι αθλητικός τύπος και η κίνηση και το δραστήριο lifestyle είναι ο τρόπος ζωής μου. Μπορώ επιτέλους να βγαίνω για καφέ, να κοινωνικοποιηθώ ελεύθερα, να δουλέψω και να γυμναστώ μαζί με τους φίλους μου σε σοβαρές εγκαταστάσεις σε σχέση με ένα σπιτικό set up. Οπότε την προκειμένη χρονική περίοδο θα έλεγα ότι τα περνάω επιτέλους εξαιρετικά».

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

«Μ’ αρέσει να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα οπότε αυτήν ήταν μια εύκολη ερώτηση. Θέλω να πάρω το πτυχίο μου ως personal trainer. Αφού ταυτόχρονα δουλεύω την αθλητική μου καριέρα αγωνιστικά και στα social media βοηθώντας και εμπνέοντας χιλιάδες ανθρώπους να ξεκινήσουν την γυμναστική και ένα πιο υγιεινό και ζωντανό τρόπο ζωής μέσα από την εμπειρία μου. Επίσης σκέφτομαι να ανοίξω ένα γυμναστήριο με εξελιγμένο εξοπλισμό, γεύματα για τους αθλούμενους και ότι άλλο χρειαστεί για να πετύχει ο καθένας τον στόχο του όσο υψηλός και αν είναι. Επιπροσθέτως, το άνοιγμα επερχόμενων επιχειρήσεων είναι στο σχέδιο, αν εξελιχθούν ομαλότερα οι καταστάσεις. Ακόμη η επένδυση σε μετοχές και στο χρηματιστήριο είναι μια πολύ καλή ιδέα για έξτρα εισόδημα που μπορεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη μου αφού γίνει με προσοχή. Αργότερα η συγγραφή ενός βιβλίου μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Το θέμα του βιβλίου θα καθοριστεί εκείνη την περίοδο. Τέλος, επειδή πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και αυτό είναι που μετράει, θα προσπαθήσω να βοηθήσω αυτούς που έχουν ανάγκη από χρήματα, ένα σπίτι, φαγητό είτε έναν λόγο για να συνεχίσουν να προσπαθούν στις δύσκολες περιόδους της ζωής τους. Αυτό είναι που με χαροποιεί περισσότερο και το έχω στόχο οπωσδήποτε στο μέλλον».

Πώς ήταν η καθημερινότητα σου στην καραντίνα;

«Δεν θα σου πω συνηθισμένη και βαρετή όπως λένε οι περισσότεροι διότι πάντα μέσα από μια δύσκολη κατάσταση πρέπει να βλέπεις το θετικό. Οπότε θα σου πω πως συνέχισα κανονικά την γυμναστική, τη διατροφή, με σωστό πρόγραμμα ύπνου έχοντας πειθαρχία. Επίσης το διάβασμα βιβλίων διαρκούσε σίγουρα 2-3 ώρες την ημέρα, γεγονός που με βοήθησε να συλλογιστώ και να μάθω καλύτερα τον εαυτό μου, την κοινωνία και να αποκτήσω γενικές γνώσεις σε συνδυασμό με την ησυχία γιατί δεν υπήρχαν περισπασμοί, δηλαδή να βγεις έξω για καφέ, η βραδινή έξοδος και τα συναφή, οπότε θα έλεγα πως ήταν μια περίοδος αυτοανάπτυξης στην απομόνωση. Εννοείται πως υπήρχαν και στιγμές χαλάρωσης με παρέα σε σπίτια φίλων, με ταινίες, επιτραπέζια και άλλες τέτοιες διάφορες μορφές διασκέδασης, άλλα σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να επιβληθεί ξανά καραντίνα».

Βαγγέλης, 24 ετών, αγρότης

 

Πώς βλέπεις τα πράγματα και πως περνάς γενικότερα αυτή την περίοδο;

«Τα πράγματα τα βλέπω πολύ δύσκολα για όλους μας ανεξαιρέτως. Η πρωτόγνωρη κατάσταση με την πανδημία και τα εμβόλια δε μου αρέσει καθόλου και οι περιορισμοί δε με βρίσκουν σε καμία περίπτωση σύμφωνο. Η οικονομική δυσπραγία, η ανεργία, η κομματική δυσωδία, όλα μοιάζουν να καταρρέουν. Δε βλέπω φως στο τούνελ, παρά μόνο φωτιά, αίμα, μάχες και διχασμό. Δυστυχώς, δε τρέφω καμία ελπίδα για την εγχώρια κατάσταση. Αυτό που χρειαζόμαστε εμείς και η χώρα μας είναι έναν άνθρωπο που να την αγαπά πραγματικά και να μη διστάζει να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν στην κατάλληλη περίσταση και να «κόψει το καρπούζι στη μέση». Προχωράμε με πατριωτισμό, αγάπη στην οικογένεια, με γνώμονα την ευημερία όλων, ενάντια σε όσους μας επιβουλεύονται».

Πώς ήταν η καθημερινότητά σου μέσα στην καραντίνα και ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον;

«Η καθημερινότητά μου στην καραντίνα ήταν συγκεκριμένη. Δουλειά, σπίτι, περπάτημα μία-δύο ωρίτσες την ημέρα, άντε και κανένα σούπερ-μάρκετ. Μέχρι εκεί. Τα σχέδιά μου για το μέλλον έχουν να κάνουν με την οικονομική μου σταθερότητα σε ένα υγιές περιβάλλον, όπου θα μου φέρονται με τον δέοντα σεβασμό και θα κυριαρχεί αξιοκρατία. Θα ήθελα έναν μισθό σεβαστό, ώστε να μπορέσω να ζήσω την οικογένειά μου αξιοπρεπώς. Αν δε βρω κάτι τέτοιο στη χώρα μου, δε θα διστάσω να αναχωρήσω για το εξωτερικό. Η κατάσταση στην Ελλάδα δε με βοηθάει σε καμία περίπτωση να πραγματοποιήσω έστω και τους ελάχιστους στόχους μου. Το κράτος φέρεται σαν να είναι εχθρός του Έλληνα πολίτη σε όλα τα επίπεδα και επιπλέον κυριαρχεί ανομία και η έλλειψη παιδείας σε όλους τους τομείς».

Τόλης, 26 ετών, φωτογράφος και φοιτητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών

Ποια είναι η αίσθησή σου για το πως θα εξελιχθεί η ζωή μας μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού;

Προσπαθώ να βλέπω αισιόδοξα τα πράγματα αν και η κατάσταση ρεαλιστικά είναι δύσκολη για όλο τον κόσμο και από οικονομικής άποψης αλλά και ψυχολογικής, όλοι έχουν περάσει δύσκολα και ελπίζω σιγά-σιγά ο κόσμος να βρει τη δύναμη να ανακάμψει.

Πώς περνάς γενικότερα τώρα με την υπάρχουσα κατάσταση και ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Προς το παρόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τελώ τη θητεία μου στην 1η Στρατιά της Λάρισας και ταυτόχρονα ασκώ το επάγγελμά μου στις εξόδους και τις άδειες, όπως και μέσα στο στρατό σε διάφορες εκδηλώσεις με τιμητικά πρόσωπα στις οποίες είμαι φωτογράφος, αξιοποιώ δηλαδή πλήρως και εποικοδομητικά το χρόνο μου όταν είμαι έξω, γυμνάζομαι, εργάζομαι (και κοιμάμαι). Ανυπομονώ να απολυθώ ώστε να αναπτύξω πλήρως τις δυνατότητές μου στο χώρο επιχείρησής μου, έχοντας ήδη στην κατοχή μου κάποια πιστοποιητικά από σεμινάρια λήψης και επεξεργασίας φωτογραφιών θέλω να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις και ικανότητα πάνω στον τομέα.

Πως ήταν η καθημερινότητά σου μέσα στην καραντίνα;

Η καραντίνα ήτανε μία δύσκολη περίοδος και για μένα όπως και για όλους στην οποία προσπάθησα έστω να αθλούμαι τακτικά και χωρίς εξοπλισμό και να εξακολουθώ να καλλιεργώ τα χόμπι μουΑγαπημένο μου χόμπι «άρση βαρών», ξέρεις, με την έννοια να σηκώνω βάρη στο γυμναστήριο, να γυμνάζομαι και να γράφω καθώς και να απαθανατίζω στιγμές με φωτογραφίες στον ελεύθερό μου χρόνο.

Γιάννης, 21 ετών, φοιτητής

Πως οραματίζεσαι το μέλλον σου με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας;

«Λοιπόν, τα δεδομένα είναι δύσκολα βάσει των υπαρχουσών συνθηκών, αλλά το παλεύω. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα και θεωρώ πως το έχω καταφέρει. Στο μέλλον σίγουρα θα ήθελα να επανέλθει η κανονικότητα ώστε να βρούμε πάλι τους ρυθμούς μας, για να μπορώ να κάνω ότι έκανα και πριν την πανδημία. Όπως το να παρακολουθώ τα μαθήματα του πανεπιστημίου δια ζώσης και όχι με την απρόσωπη τηλεκπαίδευση μέσω skype και zoom, να βγω για ένα ποτάκι σε κανένα κλαμπ και να πάω στο γήπεδο να παρακολουθήσω την «ΑΕΛάρα».

Πως ήταν η καθημερινότητά σου μέσα στην καραντίνα;

«Κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για εμένα. Όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι, να βλέπω ποδόσφαιρο. Καμία διέξοδος και απόλυτη πλήξη».

Τι πιστεύεις για το μέλλον;

Τα πράγματα πιστεύω θα γίνουν καλύτερα. Προσωπικά έκανα το εμβόλιο για να βοηθήσω με τη σειρά μου στη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και πρωτίστως για να νιώθω εγώ ασφαλής σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης θεωρώ αστεία τα όσα λέγονται περί τσιπ και περί 5G και καθαρά συνωμοσιολογικά, καθώς τα εμβόλια είναι ασφαλή.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αυλογιάρης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες