ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τα σταντ στην παραλία της Βελίκας που δημιούργησαν απορίες στους Λαρισαίους και οι περιπολίες σε όλη την ακτογραμμή (φωτο)

Δύο σταντ στα παράλια της Αγιάς δημιούργησαν αρκετές απορίες σε Λαρισαίους αλλά και επισκέπτες λουόμενους ή παραθεριστές της περιοχής του Αγιοκάμπου. Οι πινακίδες κάνουν λόγο για επείγοντα περιστατικά και παραπέμπουν σε τρία τηλεφωνικά νούμερα σε περίπτωση ανάγκης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου Αγιάς και του αντιδημάρχου Νίκου Ντάγκα, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής αν υπάρξει κάποιο επείγον περιστατικό. Για άμεση ανταπόκριση λοιπόν θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία ανήκουν σε αντίστοιχους ναυαγοσώστες που εργάζονται για τον δήμο Αγιάς.

Οι δύο από αυτούς ελέγχουν την περιοχή από τον “πύργο του ναυαγοσώστη” που βρίσκεται, ο ένας στο Στόμιο (κοντά στον φάρο) και ο δεύτερος στον Αγιόκαμπο δίπλα από το περίπτερο που συναντά κανείς μόλις εισέρχεται στον Αγιόκαμπο από τον κεντρικό δρόμο.

Ο τρίτος ναυαγοσώστης κάνει περιπολίες με την μηχανή του όντας “αρματωμένος” με ειδικό εξοπλισμό οξυγόνου, απινιδωτή και γενικότερα ότι χρειάζεται για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειαστεί.

Μάλιστα διανύει κάθε μέρα πολλά χιλιόμετρα, από το Στόμιο μέχρι τον Ρακοπόταμο, όντας σε εγρήγορση για τυχόν επείγοντα περιστατικά.

Οι ναυαγοσώστες στους δύο Πύργους έχουν υπηρεσία από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ το ωράριο του ναυαγοσώστη που βρίσκεται στην μηχανή είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Αθανασία Παύλου 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες