ΛΑΡΙΣΑ

Επιμελητήριο Λάρισας: Παραγωγική η επίσκεψη του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λάρισας την Τρίτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το Επιμελητήριο Λάρισας αναφορικά με την επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Anar Huseynov και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τη Γενική Γραμματέα κα. Καλλιόπη Τζήκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε χθες 3-8-2021 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λάρισας συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλου και της Γεν. Γραμματέως κας Καλλιόπης Τζήκα με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν κ. Anar Huseynov

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πράσινη ενέργεια. Επιθυμητός στόχος είναι η συνεργασία της χώρας με ελληνικές εταιρείες και το κύριο ενδιαφέρον είναι να αποκτήσουν την τεχνογνωσία στον τομέα της ενέργειας γιατί πιστεύουν ,όπως ισχυρίστηκε ο Πρέσβης, ότι είμαστε ως χώρα αρκετά μπροστά σ’ αυτό. Επιπρόσθετα, επιθυμούν να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην πράσινη ενέργεια, γιατί είχαν επικεντρωθεί στο αέριο και το πετρέλαιο, με αποτέλεσμα την μόλυνση του περιβάλλοντος

Ο κ. Huseynov έδειξε επίσης ενδιαφέρον για την αγροδιατροφή, το φημισμένο αρνάκι μας και το μαλλί του.

Ο κλάδος του τουρισμού τους ενδιαφέρει σημαντικά, πιο πολύ για να γνωρίσουν οι ξένοι την χώρα τους, γιατί πιστεύουν ότι δεν γνωρίζει ο κόσμος το Αζερμπαϊτζάν.

Τέλος, ο Πρέσβης ζήτησε να έρθει με συνεργάτη του να παρουσιάσει σε επιχειρηματίες της Λάρισας το πρόγραμμα που έχει το Αζερμπαϊτζάν και τις επενδύσεις και συνεργασίες που σκοπεύει να κάνει για την πράσινη ενέργεια.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος συμφώνησε και επικρότησε με θέρμη το αίτημα της συνεργασίας με την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, η οποία θέλει να φέρει σε επαφή τους τοπικούς επιχειρηματίες με τους επιχειρηματίες της Λάρισας, με σκοπό την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και της επιχειρηματικότητας γενικότερα.

Επίσης, ο Πρόεδρος πρότεινε να οργανωθεί από την πλευρά μας επιχειρηματική αποστολή στο Αζερμπαϊτζάν για B2B συναντήσεις και τηλεδιάσκεψη με τον εκεί οργανισμό της επιχειρηματικότητας.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες