ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κολύμβηση: Επέστρεψαν στην Αθήνα Γκολομέεβ και Χρήστου

Επέστρεψε το μεσημέρι από το Τόκιο το πρώτο τμήμα της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στα αγωνίσματα κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα έφτασαν ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο Απόστολος Χρήστου, ο Ανδρέας Βαζαίος, ο Κώστας Μερετσόλιας και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, καθώς και οι προπονητές Άκης Οικονόμου, Παναγιώτης Βελέντζας και Αλέξανδρος Νικολόπουλος.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ, που σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της ελληνικής κλασικής κολύμβησης σε Ολυμπιακούς εκτός Αθήνας, κατακτώντας την πέμπτη θέση στα 50μ. ελεύθερο, έθεσε ως στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου το 2024 στο Παρίσι.

«Ήμουν λίγο στενοχωρημένος γιατί είχα πιστέψει πως μπορούσα το μετάλλλιο, όμως πλέον το ξανασκέπτομαι ψύχραιμα. Δεν είναι μικρό πράγμα να βρίσκεσαι 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να είσαι ανάμεσα στους πιο γρήγορους στον κόσμο.

Άλλωστε, είναι ένα αγώνισμα που αν κάτι -μια μικρή λεπτομέρεια- δεν πάει καλά, σου στερεί το μετάλλιο. Θα πάερουμε, όμως, μετάλλιο στο Παρίσι. Θα κάνω ό,τι καλύτερο για να έρθει», δήλωσε ο πρωταθλητής του Εθνικού Πειραιά, ο οποίος σε λίγο καιρό (τον Οκτώβριο) θα γίνει πατέρας. Παράλληλα, ο Γκολομέεβ επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και θα συνεχίσει εδώ την προετοιμασία του, ενόψει των επόμενων μεγάλων διοργανώσεων που τον περιμένουν.

Ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος κατετάγη 11ος στα 100μ. ύπτιο, τόνισε με τη σειρά του: «Είναι αλήθεια πως στάθηκα άτυχος, καθώς για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου έχασα τον τελικό που τόσο προσδοκούσα. Βλέπω, πλέον, το Παρίσι και αρχίζω προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκεί σε τρία χρόνια. Θετικό ήταν γενικά το πρόσημο της ελληνικής κολύμβησης στο Τόκιο. Θα μείνω Ελλάδα για προετοιμασία και μέχρι τους επόμενους Ολυμπιακούς έχει μεγάλες διοργανώσεις, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά, όπου θα επιδιώξω διακρίσεις».

Ο προπονητής του Γκολομέεβ, Άκης Οικονόμου, ανέφερε: «Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με τις δυσκολίες των δύο τελευταίων ετών. Η 5η θέση του Κριστιάν είναι μεγάλη επιτυχία. Υπάρχει μια μικρή απογοήτευση που δεν ήρθε το μετάλλιο. Ίσως δεν μας βοήθησε η μορφή με τις πρωινές κούρσες των τελικών.

Όμως, δεν πρέπει να είμαστε αγνώμονες. Καθιερωθήκαμε στην ελίτ των σπρίντερ αυτά τα τελευταία χρόνια, πήραμε μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Θα δούμε τις ελλείψεις και θα πάμε το 2024 στο Παρίσι για μετάλλιο.

Πολύ καλή ήταν εν γένει η εμφάνιση της κολύμβησης, με παρουσία σε τελικό και πολύ κοντά σε άλλους δύο, πανελλήνια ρεκόρ. Θα υπάρξει βελτίωση, υπάρχουν προοπτικές για σταθερότητα και πρόοδο. Συγχαρητήρια σε όλους, αθλητές και προπονητές, για την τεράστια προσπάθεια σε τόσο δύσκολες συνθήκες».

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις