ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Λάρισα πρωτοπορεί και φέρνει στην Ελλάδα το «Football Hall»: Ένας μοναδικός υπερσύγχρονος χώρος προπόνησης άνοιξε τις πόρτες του (φώτο – βίντεο)

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν το πιο δημοφιλές και λαοφιλές άθλημα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο. Ειδικότερα, για την πόλη της Λάρισας, το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από 90 λεπτά στο γήπεδο. Είναι η ψυχή και η ταυτότητα του Λαρισαίου, που είναι περήφανος για την μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα της χώρας, την ΑΕΛ.

Ωστόσο, είναι πικρό το γεγονός, ότι η χώρα μας στο σύνολό της τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να συμβαδίσει με τις υπόλοιπες όσον αφορά την παραγωγή νέων ταλέντων, συγκριτικά με τις βόρειες χώρες και εκείνες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Αυτή τη φορά όμως, η Λάρισα πρωτοπορεί και φέρνει στην Ελλάδα το «Football Hall», έναν χώρο ανοικτό για όλους και όλες, από παιδιά, εφήβους, αλλά και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, που μας περιμένει στo 3ο χιλιόμετρο Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

Τι είναι το «Football Hall»

Το «Football Hall» αποτελεί το μοναδικό υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στην Ελλάδα, το οποίο βασίζεται στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη. Ο ιθύνων νους αυτού του εγχειρήματος είναι ο Κώστας Τσότσος, γνωστός στους ποδοσφαιρόφιλους της Λάρισας, από την μακροχρόνια ενασχόλησή του με το άθλημα και τη θητεία του σε πολλές ομάδες της πόλης, όπως ο Απόλλων Λάρισας, ο Ηρακλής Λάρισας και η ΑΕΛ Κ20, αναδεικνύοντας σπουδαία ταλέντα στον νομό. Ένας χώρος ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ο οποίος είναι ξεκάθαρα ένα αθλητικό κόσμημα για την πόλη.

Πως λειτουργεί και ποιες είναι οι δυνατότητες του

Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται είναι υπερσύγχρονη ρομποτική, τεχνητής νοημοσύνης και δεν απαιτεί την ανθρώπινη παρέμβαση. Οι ρυθμίσεις γίνονται μέσα από υπολογιστές συνδεδεμένους με τον μηχανισμό των ειδικών εκτοξευτήρων και προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Στόχος είναι η βελτίωση των αδυναμιών του προπονούμενου, με την επανάληψη και την προσομοίωση ρεαλιστικών συνθηκών, που ξεπερνάνε σε ποιότητα τις συμβατικές προπονήσεις όπως τις έχουμε μάθει μέχρι σήμερα. Το σύστημα διαθέτει 8 εκτοξευτήρες, δύο σε κάθε πλευρά και 64 φωτιζόμενους στόχους. Κάθε εκτοξευτήρας έχει τη δυνατότητα να στέλνει τη μπάλα στο σημείο το οποίο επιθυμεί να δουλέψει και να βελτιώσει ο ποδοσφαιριστής, είτε ψηλά, είτε χαμηλά, με στόχο την εξάσκηση σε τομείς όπως:

1. Η υποδοχή της μπάλας
2. Η περιφερειακή όραση
3. Τα αντανακλαστικά
4. Η σωστή τοποθέτηση
5. Η αίσθηση του χώρου
6. Η αντιληπτική ικανότητα
7. Ο χρόνος αντίδρασης

Ένας ήχος και το πράσινο φως, ειδοποιούν τον αθλητή για το σημείο από το οποίο θα εκτοξευτεί η μπάλα, ώστε να βρεθεί στην κατάλληλη θέση. Να σημειωθεί, πως ο φωτισμός του εκάστοτε στόχου ενεργοποιείται δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση της μπάλας, για να βελτιώσει ο παίκτης την αντίληψη του στον χώρο και να πάρει τη σωστή θέση σώματος εξελίσσοντας έτσι, βήμα βήμα, τις ικανότητές του εκπαιδεύοντάς τον σε:

1. Κοντινή πάσα
2. Μακρινή πάσα
3. Ψηλή πάσα
4. Χαμηλή πάσα
5. Σουτ
6. Σέντρα
7. Αποτελεσματικότητα
8. Ακρίβεια
9. Σκοράρισμα

Φυσικά, δε μπορούσε να λείπει η αναλυτική αναφορά με τα στατιστικά του προπονούμενου, από πλευράς ποδοσφαιρικής, αλλά και φυσικής κατάστασης, κάτι που δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες και εξυπηρετεί στην παρακολούθηση της πορείας του μετά από κάθε προπόνηση.Σε ποιους απευθύνεται

Στο ποδόσφαιρο, η βελτίωση εξαρτάται από εμάς τους ίδιους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και ιδιότητας, επομένως στο χώρο του «Football Hall» δεν υπάρχουν περιορισμοί. Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές το επισκέπτονται για εξάσκηση και συνεχή βελτίωση. Όπως ανέφερε ο κ. Τσότσος στο onlarissa.gr, η συνεργασία με εξειδικευμένα κέντρα αξιολόγησης και αποθεραπείας, προσφέρουν στον ποδοσφαιριστή τη δυνατότητα γρήγορης αποκατάστασης από τραυματισμό, με σκοπό την άμεση επιστροφή του στα γήπεδα σε πλήρεις ρυθμούς. Περιττό να αναφέρουμε πως παιδιά και έφηβοι έχουν ξετρελαθεί με την υπερσύγχρονη αυτή εγκατάσταση και δε χάνουν ευκαιρία για προπόνηση. «Βοηθάμε στην ανάπτυξη ταλέντων και στη βελτίωση των τομέων στους οποίους «πονάει» ο κάθε αθλητής», δήλωσε ο κ. Τσότσος. Όποιος επιθυμεί μπορεί να το επισκεφθεί είτε συστηματικά, είτε και για μία γρήγορη προπόνηση πληρώνοντας την αντίστοιχη συνδρομή.

Αδιαμφισβήτητα το παραπάνω εγχείρημα, δεν αποτελεί κόσμημα μόνο για τη Λάρισα, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολό του. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες ανεβάζουν το επίπεδο του αθλήματος και έρχονται να δώσουν λύση στο πρόβλημα λειψανδρίας και ταλέντων, που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια σε εθνικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Ελπίζουμε το «Football Hall» να αποτελέσει το έναυσμα για επαγγελματική και σοβαρή ενασχόληση με το αγαπημένο άθλημα όλων, μακριά από τις μαύρες σελίδες του παρελθόντος.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αυλογιάρης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες