ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: «Ώρα μηδέν» για τον τουρισμό στα παράλια – Για την πιο σύντομη “high season” κάνουν λόγο οι επιχειρηματίες καταλυμάτων

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των επαγγελματιών ιδιοκτητών καταλυμάτων στα παράλια του νομού Λάρισας, εξαιτίας της «ιδιομορφίας» του φετινού καλοκαιριού.

Η περιορισμένη περίοδος υψηλής επισκεψιμότητας (high season), λόγω της πανδημίας, αλλά και η εμφανής έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού επισκεπτών από άλλες χώρες, σε συνδυασμό με τις μικρότερης διάρκειας διακοπές των εγχώριων επισκεπτών, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία στους επιχειρηματίες του κλάδου.

                                        “Η αύξηση της επισκεψιμότητας άρχισε μετά τις 20  Ιουλίου και η κορύφωση είναι ζήτημα να φτάσει  το πολύ μέχρι τις 15 Αυγούστου”, σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Λάρισας, Ηλίας Ευσταθίου

 

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Λάρισας, Ηλία Ευσταθίου, που μίλησε στο onlarissa.gr, «αγκομαχούμε να φτάσουμε στο 40% του τζίρου του 2019, ενώ ο Αύγουστος εξελίσσεται σε μήνα “χαλεπό”, καθώς επικρατεί μια αβεβαιότητα, κυρίως εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων».

Αυτή τη στιγμή, οι πληρότητες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα κυμαίνονται περίπου στο 60%-70%, με μια μικρή ελπίδα για πληρότητες μέχρι 80%, με την είσοδο του Αυγούστου. Ωστόσο, έχουν σημειωθεί «απώλειες», καθώς από τις περίπου 180 επιχειρήσεις καταλυμάτων που δραστηριοποιούνται στα παράλια της Λάρισας, ένα ποσοστό 10% δεν έχουν λειτουργήσει καν, φέτος.

Αγιόκαμπος, Βελίκα, Στόμιο και Μεσάγγαλα σημειώνουν λίγο καλύτερες επιδόσεις, ιδίως αναφορικά με τις κρατήσεις για σεζόν (ενοικιάσεις μεγάλης διάρκειας), σε σχέση με τους υπόλοιπους παραλιακούς οικισμούς.

Ωστόσο η μεγαλύτερη κίνηση πραγματοποιείται από ενοικιάσεις για διήμερο-τριήμερο, από ντόπιους, με τιμές που κυμαίνονται από 35 ως 100 ευρώ (ανά διανυκτέρευση), ανάλογα με το είδος και την κατηγορία του καταλύματος.

Πολωνοί και λίγοι Σέρβοι είναι, κυρίως, οι αλλοδαποί επισκέπτες, με τους επισκέπτες από άλλες βαλκανικές χώρες να είναι πολύ λίγοι, ενώ έχουν ελαχιστοποιηθεί οι οδικοί (αλλοδαποί) επισκέπτες, εξαιτίας του «ιδιότυπου» οδικού «αποκλεισμού» των παραλίων της Λάρισας από την ΠΑΘΕ.

«Φέτος, στην πραγματικότητα συζητάμε για περίπου 25 ωφέλιμες ημέρες εργασίας. Η αύξηση της επισκεψιμότητας άρχισε μετά τις 20 Ιουλίου και η κορύφωση είναι ζήτημα να φτάσει το πολύ μέχρι τις 15 Αυγούστου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ευσταθίου.

Μαρία Μίχου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες