ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Παγκόσμιο ρεκόρ για Λαρισαία με την συναθλήτριά της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στα ημιτελικά, 5η θέση σήμερα στο τελικό!

Αν και δεν ξεκίνησαν καλά οι Ελληνίδες αθλήτριες τα έδωσαν όλα στην τελική ευθεία και πέρασαν πρώτες στη γραμμή του τερματισμού με παγκόσμιο ρεκόρ. Οι Μαρία Κυρίδου με καταγωγή από τη Λάρισα (καθώς και οι δύο γονείς της είναι Λαρισαίοι και η ίδια γεννήθηκε με την αδερφή της στην Θεσσαλονίκη) και Χριστίνα Μπούρμπου προκρίθηκαν ως πρώτες της ημιτελικής σειράς τους στον τελικό της δικώπου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ με 6:48.70.

Αν και δεν ξεκίνησαν καλά, πλασαρίστηκαν στην 4η θέση, στην οποία και πέρασαν τα 1.500 μέτρα, για να τα δώσουν όλα στην τελική ευθεία και να περάσουν πρώτες τη γραμμή του φίνις, αφήνοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, δεύτερες τις Βρετανίδες Χέλεν Γκλόβερ και Πόλι Σουόν (6:49.39) και τρίτες τις Καναδές Κάλειφ Φίλμερ και Χίλαρι Γιάνσενς (6:49.46). «Δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε! Όσο βλέπαμε ότι πλησιάζουμε τις βάρκες που προπορεύονταν, τόσο βγάζαμε ενέργεια», δήλωσαν οι πρωταθλήτριες.

Έτσι εξασφάλισαν εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό της δικώπου, στην Ολυμπιακή ρεγκάτα κωπηλασίας του Τόκιο που έγινε σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, κάνοντας μία συγκλονιστική κούρσα στην 1η ημιτελική σειρά και ένα απίστευτο φίνις για να περάσουν από τέταρτες… πρώτες στα τελευταία μέτρα.

Πριν λίγες ώρες η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου έφτασαν κοντά σ’ ένα ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά τελικά κατέκτησαν την πέμπτη θέση τη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου ήταν φανερά συγκινημένες, με τη δεύτερη, μάλιστα, να “λυγίζει” στις δηλώσεις της, τονίζοντας ότι πάλεψαν τον αγώνα μέχρι την τελευταία κουπιά.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με αυτή τη θέση. Θα θέλαμε κάτι περισσότερο όπως θα ήθελε ο καθένας που μπαίνει σε τελικό. Τα δώσαμε όλα χτες για να περάσουμε. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σήμερα. Νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση να τα δώσουμε όλα χτες”, δήλωσε αρχικά η Μαρία Κυρίδου.

Μαρία Κυρίδου

Από την πλευρά της η Χριστίνα Μπούρμπου με δάκρυα στα μάτια δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Βέβαια, με βάση την χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω. Η κούραση ήταν μεγάλη από χτες. Το παλέψαμε μέχρι τελευταία κουπιά και είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε και τερματίσαμε πέμπτες”.

Για το γεγονός ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους η Μαρία Κυρίδου είπε: “Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας. Η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25 και 30. Εμείς είμαστε ακόμα 20. Πιστεύω ότι και οι δύο μπορούμε να φτάσουμε πιο ψηλά”.

Η Χριστίνα Μπουρμπου δήλωσε: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν. Ξέρουμε ότι όλοι ξενύχτησαν για να μας δουν. Να μας στηρίξουν έστω και από μακριά και αυτό είναι ωραίο”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-newsit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες