Life & Style

Mandy Moore για τις δυσκολίες της μητρότητας: «Ένιωθα ανεπαρκής»

Η Mandy Moore σε διαδικτυακή συζήτηση με την κλινική ψυχολόγο, Ashurina Ream μίλησε ανοιχτά για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η μητρότητα κι αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τον πρώτο καιρό.

Η ηθοποιός δε δίστασε να παραδεχθεί πόσο έξω είχε «πέσει» όταν φανταζόταν τη ζωή με το μωρό της, τον πέντε μηνών Gus. «Προφανώς και ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά πίστευα “Α, ίσως μου βγει φυσικά το μητρικό ένστικτο”, ό, τι κι αν σημαίνει αυτό», εξήγησε και πρόσθεσε: «Αλλά φαντάζομαι πως δεν αναγνώριζα τα άγχη, τους φόβους, το αίσθημα ευθύνης που σε κατακλύζει και δε φεύγει ποτέ, από τη στιγμή που γίνεσαι μαμά».

Κατά τη διάρκεια του lockdown, συνειδητοποίησε ότι είχε πάψει να αισθάνεται άνετα. «Το ότι έπρεπε να επαναπροσδιορίσω τις προσδοκίες μου σχετικά με το πώς είναι να είσαι μαμά και να έχεις σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Η απομόνωση πραγματικά με τάραξε και δεν το περίμενα καθόλου», είπε.

 

 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mandy Moore (@mandymooremm)

 

Ένιωσε τεράστια μοναξιά και έπρεπε να μάθει να διαχειρίζεται τις φιλίες της. «Προσωπικά, δεν έχω πολλούς φίλους με μωρά. Έχω φίλους με μεγαλύτερα παιδιά. Οπότε ήταν δύσκολο να βρω ένα μέρος να ανήκω και να βγω εκεί έξω», πρόσθεσε.

Ενώ ένιωθε τρισευτυχισμένη τις πρώτες μέρες μετά τη γέννα, σύντομα ξεκίνησε να αισθάνεται ανεπαρκής.

«Ένιωθα ότι δεν ήμουν αρκετά καλή. Δεν ξέρω πώς να είμαι μαμά. Ξέρω πώς να τον ταΐζω, αλλά πέρα από αυτό, είμαι κατάλληλη;», σκεφτόταν.

«Ένιωθα τόσο λίγη, και έβλεπα το σύζυγό μου, ο οποίος είναι λες και έχει μία υπερφυσική ικανότητα να φροντίζει τον Gus. Θέλω να πω, μπορούσε να τον κάνει να χαμογελά. Μπορούσε να τον κάνει να γελάει. Καθόταν στο πάτωμα και κυλιόταν μαζί του.  Και απλώς ένιωθα πως ό, τι έκανα, δεν ήταν σωστό και δεν μπορούσα να τον κοιμίσω και ένιωθα απαίσια», πρόσθεσε.

H Mandy Moore προσπαθεί να διαχειριστεί τα συναισθήματα αυτά και να μην είναι τόσο σκληρή με τον εαυτό της. «Υπάρχουν φορές που νιώθω άνετα και άλλες φορές έχω εκπλαγεί από την άγνοια. Δεν ξέρω – νιώθω ανεπαρκής», κατέληξε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govatileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις