ΛΑΡΙΣΑ

Με σεμνές εκκλησιαστικές Ακολουθίες ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στους Γόννους

Με σεμνές εκκλησιαστικές Ακολουθίες εορτάσθηκε και φέτος η Ιερά Μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στον ομώνυμο ναό στους Γόννους.

Το εσπέρας της εορτής, Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του εκπροσώπου της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αχριμανδρίτου Γεδεών πλαισιωμένου υπό των ιερέων των ενοριών του χωριού π. Χρήστου, π. Ιωάννη και του π. Κωνσταντίνου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 26 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία, λειτουργούντος του π. Κωνσταντίνου πλαισιωμένου υπό των ιερέων π. Χρήστου, π. Ιωάννη. Τον Θείον Λόγον κήρυξε προς το εκκλησίασμα ο π. Κωνσταντίνος αναφερόμενος στη Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή και την πίστη Της για τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν χορωδιακά καλλικέλαδοι ψάλτες.

Οι πατέρες προ της Απολύσεως τέλεσαν την αρτοκλασία και ευλόγησαν τα εόρτια κόλλυβα, ευχήθηκαν δε στους εορτάζοντες και τους πιστούς υγεία με την ευλογία του Θεού με τις πρεσβείες της Αγίας Παρασκευής.

Στις ακολουθίες παρέστησαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης και ο πρόεδρος Γόννων κ. Γιώργος Μπανιώρας, ο τοπικός σύμβουλος κ. Παύλος Μπουλώτας και πλήθος πιστών κατοίκων του χωριού και προσκυνητών από τις γύρω περιοχές που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες της εορταζομένης Αγίας Παρασκευής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες