ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σε ρηχά νερά café, μπαρ και εστιατόρια στη Λάρισα – Κανένα “καμ μπακ” δεν έγινε… Τι λέει ο Ν. Αθανασούλης στο onlarissa.gr

Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληροι μήνες για να πνεύσει άνεμος ζωντάνιας ξανά στον χώρο της εστίασης, ύστερα από μισό χρόνο lockdown στη διασκέδαση, με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να αναμένουν με ανυπομονησία και αγωνία την επιστροφή στη δράση, στη διασκέδαση και στην ψυχαγωγία, έστω και με μέτρα λόγω της πανδημίας που έχει «λαβώσει» όλο τον πλανήτη, ενάμιση χρόνο τώρα.

Ωστόσο, δύο σχεδόν μήνες μετά το «άνοιγμα», με πολλές δυσκολίες και με συνεχόμενα νέα μέτρα ανά διαστήματα, ουσιαστικά το “καμ μπακ” που περίμεναν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης δεν έγινε, τουλάχιστον στην ένταση που ήθελαν και ανέμεναν.

«Κινούμαστε σε ρηχά νερά» θα πει χαρακτηριστικά ο Νίκος Αθανασούλης, πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν.Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ) στο onlarissa.gr, σε ότι αφορά την πόλη της Λάρισας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη» θα υπογραμμίσει ο κ. Αθανασούλης για να συμπληρώσει: «σε γενικές γραμμές δεν μπορούμε να πούμε ότι τα μαγαζιά μας έχουν τον κόσμο που περιμέναμε μετά το λοκ ντάουν. Δεν έγινε το καμ μπακ που αναμέναμε όλοι. Δεν είναι τραγική η κατάσταση, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε και πλήρως ευχαριστημένοι».

Πού οφείλεται όμως αυτό κατά τον πρόεδρο του ΣΙΚΑΕΛ; Ο Νίκος Αθανασούλης μας εξηγεί ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό πραγμάτων και συγκυριών: «Η εποχή σίγουρα δεν βοηθάει διότι αρκετός κόσμος βρίσκεται ή ετοιμάζεται για διακοπές, οπότε θα πρέπει να κάνει το κουμάντο του στα οικονομικά και αρκετοί είναι εγκρατείς στις εξόδους τους. Ένας άλλος παράγοντας είναι το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα, η πανδημία και η αναστολή εργασίας για πολλούς αποτέλεσε τροχοπέδη στο να ξοδέψουν λεφτά για την έξοδό και τη διασκέδασή τους. Και φυσικά βασικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι η πανδημία είναι εδώ και αρκετοί ακόμη φοβούνται αρκετά τον ιό και τις μεταλλάξεις του, οπότε αναβάλλουν το να βγαίνουν έξω με μεγάλη συχνότητα, αποφεύγοντας τις πολλές επαφές, παρότι σε όλα τα καταστήματα τηρούμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα για την ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων».

Τι γίνεται όμως με τους εσωτερικούς χώρους των μαγαζιών που εδώ και μερικές μέρες άνοιξαν για τους θαμώνες; Ο κ. Αθανασούλης επισημαίνει: «Τα καταστήματα είναι άδεια μέσα. Σχεδόν κανείς δεν επιθυμεί να καθίσει στους εσωτερικούς χώρους, λόγω του ότι είναι καλοκαίρι και δεν θέλει να το διακινδυνεύσει με τον ιό, οπότε το μέτρο που “απελευθέρωσε” τους κλειστούς χώρους, τουλάχιστον σε όσα καταστήματα έχουν τραπεζοκαθίσματα εξωτερικά, δεν είχε στην παρούσα φάση να προσδώσει κάτι επιπλέον».

Αθανασία Παύλου  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες