ΛΑΡΙΣΑ

Η Άννα Βαγενά στο συνέδριο των Αμπελακίων για την ημέρα συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Στο συνέδριο, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για την ημέρα συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στα Αμπελάκια παρευρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, για να τιμήσει τη συμβολή των Αμπελακίων στην εκπαίδευση κατά την Τουρκοκρατία.

Με αφορμή την ημέρα συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Άννα Βαγενά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά βρέθηκα σήμερα στα πανέμορφα Αμπελάκια, με τα οποία με συνδέουν ιδιαίτεροι συναισθηματικοί δεσμοί, μιας και εκεί παντρεύτηκα με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στις 5 Μαΐου 1977.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του συνεδρίου για την πρόσκληση, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και τον Δήμαρχο Τεμπών, κ. Γεώργιο Μανώλη. Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ομιλητές του συνεδρίου, οι οποίοι ανέδειξαν με τις ομιλίες τους τη μεγάλη συμβολή των Αμπελακίων στη νεότερη ιστορία του τόπου μας και ιδιαίτερα στο συνεταιριστικό κίνημα. Νομίζω ότι τα δύο καταστατικά του συνεταιρισμού των Αμπελακίων, του 1780 και του 1795, του πρώτου συνεταιρισμού που ιδρύθηκε στον κόσμο, είναι μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και υποδείγματα οργάνωσης μιας κοινότητας αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Πιστεύω ότι έχουμε να διδαχθούμε πάρα πολλά σήμερα στην εποχή μας, όπου το νεοφιλελεύθερο δόγμα ισοπεδώνει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες