ΤΑΞΙΔΙΑ

Χώρα Αμοργού: Γιατί θεωρείται η ομορφότερη των Κυκλάδων

Ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο

Αν αναζητάς ένα νησί στο Αιγαίο για να κάνεις χαλαρές και ξεκούραστες διακοπές και να απολαύσεις τη σπάνια άγρια ομορφιά που διαθέτει, τις υπέροχες παραλίες του και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, τότε καλά θα κάνεις να επισκεφθείς την Αμοργό. Ένα νησί όνειρο που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς εκεί.

Και γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου διαθέτει φανατικούς θαυμαστές που την επιλέγουν ξανά και ξανά. Ένα στοιχείο που σαγηνεύει όποιον βρεθεί στο νησί είναι η Χώρα της Αμοργού. Εκεί που νιώθεις ότι κάνεις ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο. Η Αμοργός θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλα τα επίπεδα και θα μετανιώσεις που δεν είχες επισκεφθεί το νησί νωρίτερα, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Χώρα Αμοργού: Ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο

Το ταξίδι στην Αμοργό είναι μαγευτικό και οι εικόνες των άλλων νησιών μέχρι να φτάσεις εκεί απίστευτες. Η Αμοργός είναι νησί με μπόλικη ιστορία, πολύ ομορφιά και μαγεία βγαλμένη από παραμύθι! Η Χώρα της Αμοργού είναι από τις ομορφότερες του Αιγαίου.

Ακόμη και η θέση της είναι ιδιαίτερη και όχι τυχαία. Η Χώρα της Αμοργού είναι χτισμένη σχεδόν στο κέντρο του νησιού αποτελώντας ουσιαστικά και την πρωτεύουσα της. Η θέση της μόνο τυχαία δεν είναι, όπως είπαμε. Οι κάτοικοι είχαν διαλέξει το συγκεκριμένο σημείο του νησιού για να μην φαίνεται από τη θάλασσα και να μην τους βλέπουν οι πειρατές. Επίνειο της Χώρας είναι τα Κατάπολα από τα οποία απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τη Χώρα της Αμοργού ως την ομορφότερη των Κυκλάδων. Και εμείς συμφωνούμε σίγουρα ότι ανήκει στη λίστα με τις ομορφότερες. Διαθέτει σπάνια αρχιτεκτονική ομορφιά και είναι ιδιαίτερα αρχοντική. Εκεί θα δεις το βυζαντινό κάστρο και θα περπατήσεις σε γραφικά σοκάκια γεμάτα πολύχρωμες και ανθισμένες βουκαμβίλιες.

Χαρακτηριστικό της Χώρας της Αμοργού είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο είναι χτισμένα τα σπίτια. Λόγω περιορισμού του χώρου που υπήρχε τα κατάλευκα σπιτάκια χτίστηκαν με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Βασισμένο στην εφευρετικότητα των κατοίκων του νησιού. Έφτιαξαν ουσιαστικά τις περίφημες «σκιάδες», δηλαδή σκεπασμένα περάσματα τα οποία δημιουργούν μια πανέμορφη και μοναδική αίσθηση στον επισκέπτη. Θα το καταλάβεις και εσύ ο ίδιος αν βρεθείς εκεί.

Tip: Μην χάσεις την επίσκεψη στους πανέμορφους ανεμόμυλους του νησιού. Είναι πραγματικά το κάτι άλλο!

Tip 2: Στη Χώρα της Αμοργού θα δεις και τον Πύργο του Γαβρά. Είναι ένα αρχοντικό του 16ου αιώνα, που σήμερα φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Εκεί θα δεις ευρήματα από τις ανασκαφές στις τρεις αρχαίες πόλεις που βρέθηκαν στην Αμοργό, τις Αρκεσίνη, Αιγαιάλη και Μίνωα.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις