ΕΛΛΑΔΑ

Με εκπροσώπους της κοινωνίας η 47η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο

Έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν και η Σοφία Μπεκατώρου

Ξεχωριστός θα είναι φέτος ο εορτασμός της 47ης επετείου από την κατάρρευση της επταετούς δικτατορίας και της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, με τη συμμετοχή εκτός των πολιτικών προσώπων και εκπροσώπων της κοινωνίας με συμβολικό χαρακτήρα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα υποδεχθεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, αντιστασιακούς, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας, τους ήρωες της πρώτης γραμμής όπως διευθυντές των μονάδων εντατικής θεραπείας, λοιμωξιολόγοι από την Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, γιατροί από τα ακριτικά νησιά, αλλά και γιατροί, νοσηλευτές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τα εμβολιαστικά κέντρα και εθελοντές αιμοδότες.

Ακόμη, επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιοί, βιοτέχνες και αγρότες. Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

Προσκεκλημένοι στο Προεδρικό Μέγαρο θα είναι η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος, η Σοφία Μπεκατώρου, η Αναστασία Μήλιου, Διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” και Πρέσβειρα της Ελλάδας στην ΕΕ σε θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης και αντιπρόεδρος του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Οργανισμού CF Europe, ο Λευτέρης Αραπάκης, ένας από τους επτά «Νέους Πρωταθλητές της Γης» (Young Champions of the Earth) που βράβευσε το 2020 ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις, η Φανή Μπαχαρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Βύσσας Έβρου, ο οποίος έφτιαχνε μάσκες τις οποίες έδινε στους υγειονομικούς και στα σώματα ασφαλείας, ο Μανόλης Κουσλόγλου, καθηγητής Φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Καβάλας που με το ξεκίνημα της καραντίνας κατασκεύασε σελίδα στο Facebook «Eξ αποστάσεως εκπαίδευση», σε θέματα e-learning και Πληροφορικής, που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 45.500 μέλη. Ακόμη παρόντες αναμένεται να είναι ο 36χρονος Παύλος Τσακίρης, ο Ευρωπαίος Αγρότης της Χρονιάς, ο γνωστός μπασκεμπολίστας Βασίλης Σπανούλης, εκπρόσωποι Γυναικείων Οργανώσεων, δομών Κοινωνικής Πρόνοιας Θυμάτων Βίας και Προστασίας Ανηλίκων, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διαμόρφωσης Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις